7412NG
DEVENTER
tel. 0570-618860

Donderdagavond 28 april mocht Sallandia wederom aan de bak, ditmaal tegen de mannen uit Epse.
Het is en blijft toch bijzonder dat wij onze 4e wedstrijd moeten spelen in 10 dagen, aangezien ook Epse eerder de ‘coronakaart’ tegen ons heeft getrokken.

Maar goed, een avond wedstrijd op de Zandweerd. Veel publiek langs de kant, en de trotste koploper tegen Epse, die theoretisch ook nog mee kan strijden om de bovenste plaatsen.

Trainer Rutten heeft steeds minder spelers tot zijn beschikking door de vele blessures in de ploeg, wat helemaal niet vreemd is..
Toch begon Sallandia ondanks wat verschuivingen sterk aan het duel.
Het creëerde in de eerste fase van de wedstrijd kans op kans, op nog eens een kans.
Maar zoals vaker dit seizoen hadden de mannen uit Deventer het vizier niet op scherp.

Kort daarna viel ook Orlando Rozen uit met een hamstringblessure.. gek hè ?
O19-1 speler Nuño Huisman mocht invallen, en hoe.. hij domineerde zowel met als zonder bal de hele wedstrijd lang. Hij was een ware plaag voor de ploeg van trainer Harleman.

Kort hierna, veroverde de wederom erg sterk spelende Delano Kiffen een duel. Iets wat Kiffen de laatste weken kenmerkt. Hij passeerde hierna nog een verdediger van Epse en schoot de bal hard diagonaal onder de doelman van Epse door.
Hierna bleef Sallandia de baas op het veld, letterlijk elk duel werd gewonnen en soms werd er met speels gemak door de defensie van Epse heen gespeeld.
Tot aan vlak voor rust Epse er een goede counter uitgooide. De bal kwam voor de voeten van Otten maar doelman Minnes stond voor ons gelukkig op de goede plek, een hele puike redding wederom.

De 2e helft hetzelfde spelbeeld. Sallandia bleef heer en meester, won elk duel en was vooral aan de bal een stuk beter dan de mannen uit Epse.
Kort hierna viel ook Jordy Molemans uit met een hamstringblessure.. toeval?

Tot aan minuut 74 er een voorzet vanaf links kwam, Wesley Bosch de bal keurig met de borst terug speelde. Scheidsrechter Zachiran zag hier een handsbal in.. tot ieders verbazing een penalty. Deze werd hard en knap in de bovenhoek geschoten door Ammi… 1-1.
Totaal tegen het spelbeeld in.. want Epse had helemaal nergens recht op.

Deze nogal laten we zeggen ‘discutabele’ penalty zorgde er juist voor dat Sallandia er nog meer energie tegenaan gooide .
Grote kansen kreeg Sallandia wederom, de grootste was voor Matchello Bosman, die de bal eigenlijk vrij voor de doelman in kon schieten. Hij raakte de bal helaas niet goed..

Het was wachten op de 2-1, en die kwam er dus ook.

Na een balverovering van Kiffen werd Marco van Meeteren aangespeeld, na een geweldige slalom aan de linkerkant van het veld, legde hij de bal terug op Huisman, die zijn geweldige wedstrijd bekroond met een doelpunt. Hij schoot de bal hard in de bovenhoek met zijn linkervoet.
Ook hierna bleef Sallandia heer en meester en bleef  Epse onmachtig. Sallandia was vele maten beter aan de bal, en wanneer ze de bal niet hadden zorgden zij ervoor door stevig, maar keurig binnen de lijntjes hun duels te winnen.
Kort voor tijd was de ingevallen van der Stam er vandoor aan de rechterkant, hij trok de bal goed voor op Wittenberg. Maar helaas schoot hij de bal hard tegen de Epse doelman aan.
Kort hierna floot scheidsrechter Zachiran voor het eindsignaal.

Sallandia heeft het zichzelf deze wedstrijd erg moeilijk gemaakt. Vooral in de eerste helft creëerde Sallandia kans op kans, en had het met 3/4-1 de rust in moeten gaan.
Komende zondag de stadsderby tegen nummer 2 Go Ahead. Sallandia staat nu 8 punten voor op Go Ahead met nog 4 wedstrijden te gaan.
14:00 wordt er afgetrapt op Sportpark de Zandweerd, tot dan!