Sallandia wint vrij eenvoudig van SV Terwolde.

D.v.v. Sallandia 1 (zon)

4 - 1

Terwolde 1 (zon)

Competitie

5e klasse E

Datum

21 november 2021 14:00

Scheidsrechter

B. Zungur

Accommodatie

Sportpark De Zandweerd
Brederodelaan 41 A
7412NG
DEVENTER
tel. 0570-645820

Na 3 weken vrij te zijn geweest ,mochten de geel-zwarten eindelijk weer eens aantreden.
Dit was wel in een heel andere setting op de Zandweerd dan 3 weken geleden, toen er nog redelijk veel toeschouwers langs de lijn stonden. Die dag was de tegenstander Wesepe, en won Sallandia ‘slechts’ met 4-1 van Wesepe.

Maar goed, nu op een nagenoeg leeg terrein met een vrij koude wind..


Deze lijn wilde de ploeg van Rutten graag doorzetten tegen Terwolde. Deze tegenstander heeft een prima seizoenstart dit o.a. met knappe overwinning op CCW.

Terwolde had 12 punten uit 5 wedstrijden, Sallandia had voor deze speelronde 12 punten uit 4 wedstrijden. Of terwijl, de nummer 2 tegen de nummer 3, vooraf een mooie affiche.

Dit deden ze in de gebruikelijke 1-4-3-3 opstelling. Met Minnes op doel, de acherhoede bestond uit Wakkermans, Mäkel, van Meeteren en Van Beijnum.

Het middenveld werd gevorm door Bosch, Hekkert en Rozen, en de 3 namen voorop waren Molemans, van Meeteren en Suzen.


Om 14:00 floot de overigens niet altijd even duidelijke scheidsrechter Zungur voor het beginsignaal.

Al vrij snel was het duidelijk hoe de blauwhemden wilden gaan spelen, een ploeg wat van achteruit wil voetballen, met een dynamisch middenveld, en met snelheid en fysieke krachten voorop.

Sallandia zakte de eerste 10 minuten zoals afgesproken wat in tot eigen helft.

Na zo’n 12 minuten probeerde Terwolde het eens door de as, waar de bal onderschept werd door Stan Wakkermans, die Marco van Meeteren bereikte. Hij stuurde van eigen helft de vlotte buitenspeler Molemens in stelling. Molemans maakte na een fraaie aanname waarbij hij knap wegdraaide de 1-0 met een diagonaal schot rond de rand van de 16.


Terwolde leek een beetje van slag, en dit was goed te zien. Want 3 minuten later werd er ingegooid op de helft van Terwolde, na een kaats van Suzen kwam de bal terecht voor de voeten van Hekkert, die deze bal eigenlijk blind op goed geluk de 16 in pompte. Toevallig stond Marco van Meeteren daar, die zichzelf heel knap vrij speelde door 3 verdedigers knap te passeren buiten de 16 meter, en de bal knap buitenkant voet precies in de rechterbovenhoek schoot. 2-0 Sallandia na 15 minuten, een prima begin!

Nog geen 3 minuten later kon Tim Hekkert vanuit een scrimmage voor de goal waarbij Rozen nog de paal raakte de bal voor een nagenoeg leeg goal inschieten, hij raakte de bal totaal verkeerd en deze bal zijn ze nog steeds aan het zoeken.
Delen

Hoofdsponsors

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!