tel. 0570-618860

De omstandigheden waren fantastisch, een stralende zon, veel toeschouwers langs de lijn en de koploper thuis
tegen hekkensluiter V&L een mooiere voetbalzondag kon eigenlijk niet.
Toch wist Sallandia dat een resultaat hen niet aan komt waaien, waar op zondag 10 oktober de meest
krankzinnige wedstrijd van het seizoen werd gespeeld.. Sallandia stond toen met rust met 4-1 achter
uiteindelijk werd deze wedstrijd nog in een overwinning omgezet.
Sallandia was dus gewaarschuwd, al helemaal na het teleurstellende gelijkspel tegen laagvlieger Wesepe.
Sallandia miste doelman Yavuz, hij kwam vorige week in botsing en hierdoor schoot zijn schouder uit de kom.
Doelman Minnes uit de O19-1 nam zoals eerder dit seizoen zijn taken waar.
Om 14:00 floot scheidsrechter Hooijer voor het beginsignaal.
Sallandia had veelal de bal en combineerde met name het eerste kwartier vrij aardig.
V&L loerde vooral op de counter, hier werden ze niet heel erg gevaarlijk door, doelman Minnes had het de
gehele wedstrijd erg rustig.. Zoals vaker dit seizoen stond de defensie van de geel-zwarten erg goed.
Na zo’n 10 minuten was het Rozen die Molemans wegstuurde aan de rechterkant, Molemans schoot de bal
knap vanaf randje zijlijn over de doelman van V&L zo maakte hij de 1-0.
Hierna werd Sallandia wat slordiger, veel onnodig balverlies wat vooral gebeurde om momenten waar het
totaal onnodig was..
Toch creëerde Sallandia kans op kans, net als vorige week (1-1 bij Wesepe) was het ontzettend moeilijk de bal
tussen de palen te krijgen..
1 op 1, schoten binnen de 16, een te grote gunfactor noem alle redenen maar op.. waar het op uitdraaide is dat
Sallandia het zichzelf wederom veel makkelijker kon maken.
Toch kwam die 2-0 er door wederom Molemans, een lange bal van Mäkel kwam terecht bij Suzen, die zwaar
geraakt werd door hun centrale verdedigers, toevallig kwam de bal bij Marco van Meeteren die niet zelfzuchtig
was en de bal afgaf aan Molemans.. 2-0.
De tweede helft startte Sallandia erg scherp, er werd heel veel druk vooruit gegeven en bijna alle duels werden
gewonnen..

Sallandia ging de 2
e helft verder waar het de 1ste helft mee geëindigd was.. kans op kans creëren, bij vlagen met
hele mooie en goede combinaties.
De 3-0 kon dus ook niet lang op zich wachten en die kwam na zo 55 minuten spelen.. Een combinatie aan de
linkerkant van het veld via Hekkert, Suzen en Marco van Meeteren. Zorgde ervoor dat Wakkermans aan de
linkerkant op kon stomen, met een puntgave voorzet kopte Molemans zijn 3
e doelpunt binnen. 3-0 Sallandia..
Sallandia bleef doorgaan en wouden de score graag verder uitbreiden en bleven druk zetten, de tegenstander
afjagen..
Aan de gecreëerde kansen lag het echt niet.. want als Sallandia iets scherper was kon het zomaar 8/9-0
worden..
Mooi aan deze wedstrijd was wederom dat Sallandia weer eens 2 jongens uit de O19-1 minuten liet maken..
Dyon Mäkel en Bosman lieten wederom eens zien dat zij ook moeiteloos mee konden komen in het
vlaggenschip.

Al met al een heerlijke voetbalmiddag op de Zandweerd, volgende week mag Sallandia naar Hall waar om 14:00