Boxbergerweg 38 A
8124PB
WESEPE
tel. 0570-531236

Sallandia ging als trotse ongeslagen koploper op bezoek bij Wesepe, een eerdere confrontatie eindigde in 4-1 voor Sallandia.. Deze zondag was alles anders.

Sallandia begon in de gebruikelijke 1-4-3-3 opstelling met Yavuz op doel, de achterhoede werd gevormd door Wakkermans, Luc van Meeteren, Milan Mäkel en Boyd van Beijnum, het middenveld werd gevorm door Hekkert, Krebber en Bosch en de aanval door Rozen, Molemans en Marco van Meeteren.

Sallandia begon erg zwak aan de eerste helft, Wesepe hanteerde veelal de lange bal. Maar was niet bij machten het ultra-defensieve Wesepe aan flarden te spelen.. Een veel te laag baltempo en nauwelijks beweging zorgden ervoor dat het erg moeizaam ging.

Toch creëerde Sallandia aardig wat mogelijkheden de grootste kansen waren er voor Molemans, de grootste was na zo’n 20 minuten spelen, na een goede steekbal van Krebber werd Molemans 1 op 1 gelanceerd met de keeper. Hij kwam 1 op 1 met de doelman van Wesepe maar kreeg hem niet tussen de palen..

Hierna bleef Sallandia het proberen maar stond de keeper van Wesepe in de weg of was de laatste pass of aanname onvoldoende.

Ook in de 1ste helft kreeg Sallandia maar liefst 4 gele kaarten.

Ruststand dus 0-0, Sallandia had veel de bal maar het toonde gewoon te weinig de wil om te winnen.

In de rust zijn dus ook wat woorden gevallen richting elkaar dat het echt beter moet, want op deze wijze gaan we het Wesepe niet lastig maken.

In de rust werd Krebber eruit gehaald en kwam Suzen erin. Marco van Meeteren kwam op 10 te spelen en Suzen in de spits, Rozen verhuisde naar de linksbuiten positie.

De 2e helft begon Sallandia een stuk beter dan de eerste helft, er werd iets beter gevoetbald vanuit achteruit en er werden meer duels gewonnen.

Doelman Yavuz had daarom ook een hele rustige middag..

Sallandia bleef kansen creëren, met name door de goede invalbeurt van Suzen, hij was een aanspeelpunt en vanuit de sterke spits kon Sallandia verder voetballen.

Na weer eens wat kansen gemist te hebben, was het dan na een uur spelen eindelijk raak, een goede combinatie tussen Suzen en Rozen zorgde er uiteindelijk voor dat Rozen de bal diagonaal in de onderhoek schoot. 0-1 Sallandia, op dat moment meer dan terecht.

Kort hierna maakte Bosch een tackle t.h.v. de zijlijn scheidsrechter Kousounis gaf hem zijn 2e gele kaart.

Sallandia moest dus ook nog eens verder met 10 man.

Maar ook na deze gele kaart bleef Sallandia verreweg de betere ploeg op het veld, een schot van Marco van Meeteren vloog binnekant paal de goal uit. Molemans miste wederom een 1 op 1, en kort daarvoor kwamen Molemans en Rozen samen 2 tegen 1 met de keeper op het doel van Wesepe af, de breedtepass was te hard en ook die kans werd verholpen.

15 minuten voor tijd kwam Kiffen in het veld voor Hekkert, 9 minuten voor tijd moest doelman Yavuz voor het eerst in actie komen, hij kwam ongelukkig terecht en moest het veld verlaten door een schouder die uit de kom bleek te zijn.

Waarna Sallandia wederom dé kans op de 0-2 liet liggen, kwam Wesepe er één keer met een vlijmscherpe counter uit.

Na een lange dribbel vanaf hun linksback, volgde er een steekbal richting hun linkshalf, deze trok de bal voor en werd die ongelukkig binnen gewerkt bij de 2e paal.

Hierna had Sallandia nog 4 minuten om op jacht te gaan naar de 1-2.

De scheidsrechter vond het niet nodig om extra tijd aan de wedstrijd toe te voegen en floot exact op minuut 90 af.

Sallandia laat hele dure punten liggen, onnodig maar hopelijk is dit een akkefietje.

Volgende week komt hekkensluiter V&L op bezoek bij Sallandia, de vorige ontmoeting was een merkwaardige Sallandia stond met rust 4-1 achter in de Vegt, maar won uiteindelijk toch nog met 4-5.