Zwarteweg 24
8112AD
NIEUW HEETEN
tel. 0572-321345

Door de grote lijst met afwezigen was het weer even puzzelen met de opstelling. Even was er de hoop dat door de sneeuwval de wedstrijd niet door zou gaan maar zaterdag zag het er al naar uit dat we gewoon zouden spelen. Tegenstander Nieuw-Heeten wil net als Sallandia bij de 1e zeven eindigen om nacompetitie te ontlopen. Het gat op de ranglijst tussen beide ploegen was voorafgaand aan deze wedstrijd vier punten in Deventers voordeel. Zaak was vandaag dan ook om in ieder geval die voorsprong te behouden en liefst nog verder uit te breiden.

Nieuw-Heeten lijkt wat beter te starten en heeft een licht veldoverwicht zonder echt gevaarlijk te worden. De 1e uitval van Sallandia levert na 17 minuten een 0-1 voorsprong op. Een scherp aangesneden voorzet van Molemans wordt door de keeper verkeerd ingeschat waardoor het voor van Krieken een koud kunstje is om binnen te schuiven. Helaas konden we maar kort van de voorsprong genieten. In de 22e minuut werd een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet teruggekopt en afgemaakt door Juul Kruiper. Na deze treffer kwam het duel wat meer in evenwicht en gebeurde er tot aan de rust weinig voor beide doelen.

In het 2e bedrijf kreeg Sallandia meer controle over het duel. De verdediging met Minnes, Akkus, Wakkermans, van Meeteren en Wolvenne gaf geen enkele kans meer weg en verdedigden scherp. Aan de andere kant regende het geen kansen voor Sallandia maar waren er wel momenten om de wedstrijd te beslissen. Zo kwamen Molemans en van Krieken net een teenlengte tekort om een doelpunt te maken en miste een kopbal van Wolvenne de juiste richting.

Gezien het vertoonde spel van beide ploegen is een gelijkspel misschien wel de juiste uitslag maar hadden we met een beetje meer geluk maar zo drie punten mee kunnen nemen.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen SV Raalte.