Brederodelaan 41 A
7412NG
DEVENTER
tel. 0570-618860 spcl. Deventer

Sallandia en Ijsselstreek hebben in een bizarre wedstrijd de punten gedeeld. Sallandia begon scherp aan de derby en kwam na een paar minuten al op voorsprong tegen Ijsselstreek. Bij een indraaiende bal liep een Ijssselstreek speler en keeper tegen elkaar aan. De scheidsrechter besliste om door te spelen en Matchello Bosman schoot de 1-0 binnen. Na wat protesten draaide werd het doelpunt toch afgekeurd. Heel bijzonder! Of je fluit direct af na de botsing en niet een paar tellen later als de bal al in het net ligt. Na een kwartier dan wel de voorsprong voor Sallandia. Een prachtige aanval werd hard voor het doel langs gegeven door Jordy Molemans en keurig door de opgetrommelde Ricky Wolvenne binnengeschoten. Wolvenne is bereidt om de Zandweerclub uit de brand te helpen omdat de spitsen Van Krieken en Balavac nog niet fit zijn. Vlak voor rust een strafschop voor Ijsselstreek na een ongelukkige overtreding. De slap ingeschoten strafschop werd door doelman Minnes gekeerd. Vlak voor rust een goede counter waarin Bosman dacht de 2-0 te maken maar werd ten onrechte afgevlagd en ging Matchello’s 2e zuivere treffer niet door.

Na de thee begon de thuisploeg weer sterk en schoot Molemans de 2-0 binnen. Na deze treffer kon Wittenberg de wedstrijd beslissen door de 3-0 aan te tekenen maar de keeper redde bekwaam. Een paar minuten later kreeg Wittenberg de bal ongelukkig op z’n arm en een 2e strafschop volgde voor Ijsselstreek. Deze werd wel onberispelijk raak geschoten. Sallandia kwam er vervolgens razendsnel uit via Orlando Rozen en diens voorzet werd door Klomp keurig binnengekopt maar met de hand gestopt door Siemelink. Waar iedereen nu ook een strafschop verwachte wuifde de scheidsrechter dit weg.  Ijsselstreek zette het laatste half uur een spits bij en begon behoorlijk te drukken. De thuisploeg moest ver achteruit en had het moeilijk. Met kunst en vliegwerk bleef het tot de laatste minuten overeind. In de laatste minuut kreeg Wakkermans de bal tegen de hand terwijl hij deze keurig naast het lichaam had hangen. De scheidsrechter deed in eerste instantie niets totdat er 4 spelers om een strafschop vroegen. Uiteindelijk wees hij weer naar de stip en gaf Ijsselstreek een 3e strafschop. Een groter onrecht bestaat er niet. Deze bal werd ook keurig binnengeschoten waardoor de 2-2 op het scorebord kwam. Na deze treffer floot hij direct af zonder blessuretijd te geven.

Door dit gelijkspel is Sallandia de koppositie kwijt in 4G. Zes doelpunten en strafschop momenten en alle zes het voordeel aan Ijsselstreek gegeven. Dan kan je nog zo je best doen maar winnen is dan onmogelijk…………