Jan van Arkelstraat 2
8101EN
RAALTE
tel. 0572-352260

Sallandia is tegen het eerste puntenverlies aangelopen. Tegen SC Raalte werd met 2-2 gelijkgespeeld. In de eerste helft een defensief Raalte die loerde op countermomenten om eruit te komen. Sallandia met een jong middenveld, had veel de bal maar maakte daarin vaak de verkeerde keuzes. Na een half uur toch de 0-1 door een kopbal van Molemans. Nog voor rust de 1-1 door defensief geklungel.

In de tweede helft werd SV Raalte een aantal keren gevaarlijk uit counters maar pakte doelman Minnes aan paar goede ballen. Namens Sallandia raakte Bosman de paal en was dichtbij de voorsprong. Een kwartier voor tijd een enorme kans voor van Krieken maar hij kreeg de bal vanaf 5 meter niet langs de keeper. De moegestreden Wittenberg werd vervangen door good old Bjorn Rutten. Hij was amper in het veld en uit z’n strakke voorzet kopte wederom Molemans raak. Helaas strafte Raalte in de 88e minuut wederom geklungel in de Sallandia verdediging af. Zuur om zo vlak voor tijd te morsen maar een gelijkspel was wel een terechte uitslag. Er is keihard gevochten vandaag alleen was er bij een aantal mensen niet de juiste vorm vandaag.

Volgende week de stadsderby tegen de Gazelle. De roodzwarten lieten vandaag verrassend de punten aan Broekland. Op papier is Sallandia de favoriet maar in derby’s geldt de ranglijst vaak niet.