Sallandia pakt 1ste periodetitel na 8ste overwinning op rij.

D.v.v. Sallandia 1 (zon)

1 - 0

SV CCW '16 1 (zon)

Competitie

5e klasse E

Datum

13 maart 2022 14:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark De Zandweerd
Brederodelaan 41 A
7412NG
DEVENTER
tel. 0570-645820

Afgelopen zondag heeft Sallandia ervoor gezorgd dat ze minimaal een toetje hebben aan het einde van het seizoen. De ploeg van de Zandweerd heeft zich in ieder geval geplaatst voor de nacompetitie.
Dit deden ze door 8 wedstrijden op rij te winnen. Afgelopen zondag werd CCW met ietwat fortuin met 1-0 verslagen.

Sallandia begon deze zonnige middag met Yavuz op goal, de achterhoede bestond uit van Beijnum, Mäkel, Luc van Meeteren, en Stan Wakkermans.
Het middenveld uit Krebber, Bosch en Rozen, en de aanval werd gecompleteerd door Suzen, Molemans en Marco van Meeteren.

Om 14:00 floot scheidsrechter van Meenen voor de aftrap op een goed gevulde en vooral heerlijke voetbalmiddag. De omstandigheden waren immers perfect.
De ploeg uit Wilp had met name de eerste helft de bal, en kreeg ook wel wat kansjes. Een bal op de paal en soms wat kunst en vliegwerk zorgde er met name het eerste half uur voor dat CCW sterker oogde dan Sallandia.
Met name op het middenveld kwam Sallandia vaak een mannetje tekort, hierdoor kon Sallandia aan de bal ook nauwelijks wat brengen.
Toch kwam Sallandia na 35 minuten iets beter in de wedstrijd. De eerste echte grote kans kwam op de naam van Suzen. Na een goede lange bal kwam de spits oog in oog met de doelman uit Wilp, wie knap redde.

In de rust heeft trainer Rutten het wat omgegooid en werd er naar een 1-4-4-2 geswitcht. Spits Suzen maakte plaats voor O19-1 speler Wittenberg.
De switch naar 1-4-4-2 zou er voor moeten zorgen dat we het middenveld van CCW konden ontregelen door hoog vooruit druk te zetten.
Deze Wittenberg bleek wederom ook voor de defensie van CCW een plaag te zijn.

Sallandia begon sterk aan de 2e helft en had duidelijk de intentie om te willen winnnen.
Na 56 minuten was er een hele snelle omschakeling waarbij Krebber een bal over 70 meter in de diepte gooide bij Wittenberg, wie na een snelle en goede actie andere spits Molemans in stelling stelde. Een koud kunstje voor spits Jordy Molemans, wie van dichtbij de 1-0 inschoot.
Hierna drukte Sallandia meteen door en maakte Marco van Meeteren de 2-0.. tot ieders grote verbazing werd deze afgekeurd wegens ‘buitenspel’.

Hierna kreeg Sallandia nog wat kansen. De grootste was wederom voor Marco van Meeteren, die een bal van 20 meter hard op de paal schoot.
Kort daarna hield doelman Yavuz Sallandia knap op de been met een katachtige reflex.
Toch bleef CCW het wel proberen, en kreeg in de allerlaatste seconde dé kans op de 1-1 maar deze werd voorlangs geschoten.

Al met al dus eind goed al goed, en mocht Sallandia wederom 3 punten bijschrijven.
Sallandia blijft dus aan kop met 24 punten uit 8 wedstrijden.

Na de wedstrijd bleef het nog lang gezellig rond de kantine van Sallandia, wat ook buiten het veld een hecht collectief blijkt te zijn.. De eerste periode is binnen!

Volgende week gaat Sallandia op bezoek bij Wesepe, een eerdere ontmoeting eindigde in 4-1 voor Sallandia.
Delen

Hoofdsponsors

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!