Brederodelaan 41 A
7412NG
DEVENTER
tel. 0570-618860

Op een koude en vooral regenachtige Zandweerd wonnen de mannen van Rutten met 3-1 van Wissel.

Sallandia miste Milan Mäkel wegens Corona.
Daarnaast was iedereen benieuwd hoe de mannen uit Deventer vandaag voor de dag zouden komen, dit omdat de trainingsopkomst de laatste tijd op zijn zachtst gezegd erg matig was.

Sallandia begon vandaag met Robin Krebber op het middenveld. En startte het in de spits met O19-1 speler Nayaro Wittenberg.
Deze Wittenberg bleek een werkelijke plaag voor de laatste linie van Wissel.

De wedstrijd was amper begonnen of Sallandia keek al tegen een achterstand aan.
De nummer 10 van wissel schoot een afgeslagen bal knap in de linker bovenhoek.
Sallandia stond de eerste 10 minuten niet goed, zonder dat Wissel hier heel gevaarlijk kon worden.
Na de eerste 10 minuten stond de ploeg uit Deventer wat beter en werd het ook gevaarlijker.
Na zo’n 20 minuten werd er een handsbal gemaakt na een goede actie van Nayaro Wittenberg.
Marco van Meeteren schoot deze bal feilloos in de linker onderhoek.

Na deze goal kreeg Sallandia meer grip, de meeste duels op het middenveld werden gewonnen, en de achterste linie had eigenlijk geen kind aan de voorsten van Wissel.
Na 36 minuten haalde Wesley Bosch de bal op eigen helft op, en bereikte met een hele goede bal Stan Wakkermans aan de linkerkant.
Na een goede individuele actie van Stan bereikte hij met een goede lage voorzet Jordy Molemans. Hij maakte de 2-1.

In de rust werden er verder geen wijzigingen doorgevoerd.
Wel werd meegegeven dat Sallandia scherp moest blijven en de wedstrijd moest blijven controleren. En proberen snel de 3-1 te maken.

De 2e helft was Sallandia heel dominant zonder echt grote kansen te creëren .
Wel heeft doelman Yavuz letterijk helemaal niets te doen gehad.
Dit was tekenend voor de wedstrijd, wel moest er nagegeven worden dat de mannen uit Wissel het wel bleven proberen, in een overigens vriendelijke wedstrijd.

10 minuten voor tijd werd er 2x gewisseld. De moegestreden Kiffen werd vervangen door Orlando Rozen en Marco van Meeteren werd vervangen door Enes Suzen.
Orlando kwam op de positie van Tim Hekkert te voetballen, waarna hij centraal achterin kwam te spelen. Boyd van Beijnum nam de positie van Delano over als rechtsachter.
Enes kwam in de punt van de aanval waarna Wittenberg als linksbuiten kwam te speen.
Deze Suzen maakte 2 minuten voor tijd de 3-1, dit na een fantastische actie van Nayaro Wittenberg die met een heerlijke passeerbeweging Suzen op zijn weken bediende, hierna schoot Enes 3-1 tegen de touwen.

Al met al een verdiende overwinning, zonder groots te spelen won het toch eigen vrij makkelijk van een dapper spelend Wissel.

Volgende week wacht de stads-derby in de 5e klasse E.
Sallandia mag dan op bezoek bij nummer 2 Go-Ahead.
Sallandia gaat deze wedstrijd dan in als trotse koploper met 18 punten uit 6 wedstrijden.