Categorie | Senioren

Zege Sallandia na kanonnade in rust

In de eerste speelhelft toonde een slordig Sallandia zich gistermiddag nog geen kampioenskandidaat, echter in het tweede bedrijf bij De Hoven werd orde op zaken gesteld en won de formatie van trainer Johan van Ommen met 3-7 en blijft de Zandweerdclub volop in de race om de felbegeerde promotieplek.

De eerste helft kende maar één omschrijving, aldus oefenmeester Van Ommen: ‘Slappe hap! Tja,’ denkt Van Ommen terug aan de rustperiode: ‘ik heb gezegd dat als ze zo blijven voetballen ze hier echt niet gingen winnen.’ De Hoven was de gastheer van Sallandia afgelopen zondag, onder de rook van Zutphen.

Daar had de voormalig jeugdcoach van NEC en de Graafschap de laatste wedstrijden opzien gebaard door uit de onderste regionen weg te komen, dankzij drie opeenvolgende overwinningen. Het team van trainer Gert-Jan Oogjes speelde gedreven, maakte het Sallandia niet makkelijk en ‘klapte er goed op’, zoals Johan van Ommen zich liet ontvallen.

Zijn team speelde duidelijk te slap en deed de gastheren doen geloven dat er wat te halen viel. De ruststand was dan ook 3-3. Na de kanonnade in de rust gingen de Deventenaren plots anders voetballen en toonden ze dat de hoge klassering geen toeval is. Sallandia voetbalde makkelijker met als gevolg dat er zich vele kansen ontsponnen, waarvan er vier werden verzilverd.

‘Dik verdiend’, aldus Johan van Ommen. ‘Maar het was zeker een lastige middag. Als we de kansen beter hadden benut, waren het dubbele cijfers geworden uiteindelijk. Maar de zege was uiteindelijk dik verdiend’, sloot trainer Van Ommen tevreden af.

5G: De Hoven – Sallandia 3-7 (3-3)
Doelpunten Sallandia: Rick Wolvenne (3), Marco v Meeteren, Ross Bonevacia, Kay Heessen, Manuel Schotman


Comments are closed.