Categorie | Senioren

Zeer slechte 1e helft oorzaak nederlaag Sallandia

Gisteren stond voor Sallandia de 4e thuiswedstrijd tegen Victoria Boys op het programma. Deze wedstrijd was van zeer groot belang, immers het was aansluiten bij de middenmoot of afhaken en tegen degradatie spelen. De technische staf van Sallandia was benieuwd of het elftal de lijn kon door trekken na de 2 overwinning tegen Orderbos (competitie) en Klarenbeek (beker).

Nadat de scheidsrechter had gefloten voor het begin van de 1e helft waren het bezoekers die direct het iniatief namen en de thuisploeg onder druk zette. Sallandia kwam door het fel spelende Victoria Boys helemaal niet in de wedstrijd en vrijwel ieder duel werd verloren en na een klein half uur spelen kreeg het de rekening gepresenteerd in de vorm van de 0-1. Deze voorsprong van de bezoekers was dik en dik verdiend. Ondanks deze tegengoal bleef de thuisploeg slap spelen en bleef het achter de bezoekers uit Apeldoorn aanlopen en nog voor de rust kreeg Sallandia nog 2 goals om de oren en werd er gerust met 0-3 stand.

In de rust had Albert Broekhuis besloten om achterin een op een te gaan spelen en op deze manier de tegenstander onder druk te zetten en in de wedstrijd terug te komen. Nadat de scheidsrechter had gefloten voor het begin van de 2e helft was het de thuisploeg die nu wel iniatief durfde te nemen en ze wisten de tegenstander onder druk te zetten. Nu werden de duels wel gewonnen en moesten de gasten uit Apeldoorn steeds verder terug. Al vroeg in de 2e heldt kreeg Sallandia een vrije trap en deze werd door Lorenzo Bink strak bij de 2e paal gelegd, waardoor Marco van Riet de 1-3 kon binnenkoppen. Victoria Boys had steeds meer moeite om onder de druk uit te komen en naar een uur spelen kreeg de thuisploeg weer een vrije trap en deze werd weer door Lorenzo Bink bij de 2e paal gelegd en door Marco van Riet voor goal werd gekopt, waarop Mitchel Kiffen de 2-3 kon binnen tikken. De bezoekers uit Apeldoorn begonnen te wankelen, echter de thuisploeg kon niet doordrukken ondanks dat het een aantal goede moegelijkheden kreeg op de gelijkmaker. Na mate de 2e helft vorderde wisten de gasten zijn steeds meer onder de druk uit te komen en werden zij via snelle uitvallen gevaarlijk.
In de 77e minuut moest de verdediging van Sallandia een corner weggeven en uit de corner wisten de gasten de 2-4 te produceren en was de wedstrijd beslist. Des ondanks probeerde de thuisploeg onder de impulsen van Lorenzo Bink en Marco van Riet er alles aan doen om in de wedstrijd terug te komen. Dit leverde nog een kopkans op, welke door de doelman van Victoria Boys via de laat werd over getikt.
In de laatste minuut kreeg Sallandia nog een vrije trap en deze werd door Lorenzo Bink genomen. Zijn poeier belande via onderkant van de laat weer in het veld en bleef de stand 2-4.

Gezien de zeer slechte 1e helft van Sallandia is de overwinning van Victoria Boys dik verdiend. Door deze nederlaag is Sallandia de aansluiting na de middenmoot kwijt en gezien de uitslagen van de overige ploegen betekend dit dat Sallandia in eens tegen degradatie moet gaan spelen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Wissel op het programma en dan zal er beslist moeten worden gewonnen.


Leave a Reply