Categorie | Algemeen

Zandweerd: zes clubs onder één dak

DEVENTER – De zes sportclubs op sportpark Zandweerd krijgen toch één gezamenlijk onderkomen. Wethouder Margriet de Jager is dit met de betreffende verenigingen overeengekomen.

Na maanden van overleg tekenen de sportclubs – SC Deventer, CJV-ers, Sallandia, WWV (allen voetbal), MC Hotwheels en DSV Actief – en de wethouder aanstaande woensdag een intentieovereenkomst. In de komende weken worden de plannen verder uitgewerkt. De Jager: ,,De clubs gaan één accommodatie delen, maar het is belangrijk dat de vereniging ieder de eigen identiteit behouden. Hoe dit het beste mogelijk kan, gaan we nu verder bespreken.”

De gemeente Deventer heeft al enige tijd vijf miljoen euro klaarliggen om het verouderde sportpark Zandweerd op te knappen. Aanvankelijk stelde de gemeente een fusie van de vier voetbalclubs min of meer als voorwaarde voor het vernieuwen van de accommodaties. Een samengaan bleek geen haalbare kaart. Nadat er uiteindelijk wél overeenstemming leek over een herinrichting, besloot De Jager alle partijen toch opnieuw aan tafel te nodigen om te praten over vergaande samenwerking. (bron: De Stentor)


Comments are closed.