Categorie | Senioren

Wedstrijdverslag Sallandia – Overwetering

Sallandia verliest met duidelijke cijfers van Overwetering 

Na de gewonnen wedstrijd tegen Haarle stond de volgende belangrijke wedstrijd voor Sallandia tegen Overwetering op het programma. Bij winst zou Sallandia de aansluiting naar de middenmoot kunnen vinden. Dave Kok had een aanvallende strijdplan opgesteld, waarbij de tegenstander direkt vanaf de aftrap onder druk moest worden gezet.

Het veld lag er redelijk bij, had echter s’morgens het nodige te verduren gehad tijdens de wedstrijd van het 2e. Na een minuut stilte voor de afgelopen vrijdag overleden Gerrit de Nas (trouwe supporter van het 1e) gingen de Sallandia-spelers direkt na de aftrap in de aanval. Echter het was Overwetering dat al in de 1e minuut de score opende. De bal werd na een corner in een onoverzichtelijke situatie in het 5-meter gebied binnengewerkt en het stond dus snel 0-1 voor Overwetering. Sallandia ging direkt na deze tegengoal vol in de aanval en dit resulteerde al snel in de gelijkmaker. Harold Broekhoff werd op links de diepte ingestuurd en zijn afgemeten voorzet werd door Rick Wolvenne aangenomen en uit de draai binnengeschoten. Dit betekende al na 5 minuten de 1-1. Hierna ontwikkelde de wedstrijd zich steeds meer tot een strijd op het middenveld, zonder dat beide teams tot uitgespeelde kansen kwamen. Het was echter Overwetering dat voor de rust nog een keer wist te scoren. In de 25e minuut werd de bal door een Sallandia-verdediger zomaar bij een Overwetering-speler in de voeten geschoven en deze wist van rand 16-meter de 1-2 binnen te schieten.

Tijdens de rust werd er door Dave Kok een tactische wissel doorgevoerd om de druk op de verdediging van Overwetering op te voeren en snel op gelijke hoogte te komen. Echter voor Sallandia sloeg het noodlot al vroeg toe. In de 47e minuut neemt Manuel Schotman een sliding op de bal en speelt deze over de achterlijn. Echter de scheidsrechter beslist anders, omdat volgens hem de speler van Overwetering te val wordt gebracht, fluit hij tot ongeloof van de Sallandia-spelers tot een zeer discutable strafschop. Deze buitenkans laat Overwetering zich niet ontnemen en staat het al vroeg in de 2e helft 1-3 Behalve deze tegengoal raakt Sallandia ook nog eens Manuel Schotman kwijt door een blessure. Sallandia komt deze tegenslagen niet meer te boven en Overwetering kan vrij simpel de score uitbouwen tot 1-5


Leave a Reply