Categorie | Senioren

Wedstrijdverslag IJsselstreek – Sallandia

Sallandia speelt gelijk tegen Ijsselstreek

Na de nederlaag tegen Overwetering stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Ijsselstreek op het programma. Door blessure’s en schorsing waren afwezig Dirk-Jan Uenk, Manuel Schotman, Wesley Hettema en Frits Drogt (geblesseerd) en Jorden Boer (geschorst) Tevens moest tijden de warming-up blijken of Lorenzo Bink en Harold Broekhoff konden spelen. Hierdoor moest Dave Kok een beroep doen uit spelers uit het 2e, de A1 en B1.

Tijdens de wedstrijdbespreking afgesproken om in te zaken en de ruimtes klein maken en Ijsselstreek het spel te laten maken en dan uit de counter er snel uitkomen.

Tijdens de warming-up bleek Lorenzo Bink en Harold Broekhoff fit genoeg om te spelen, echter Jerry Buitenhuis viel uit en hierdoor begon Adem Kocak (B-speler) is de basis.

Nadat de scheidsrechter had gefloten voor de 1e helft, was het Sallandia dat de score opende. Rick Wolvenne jaagde in de 2e minuut de verdediger van Ijsselstreek op, waarbij deze de bal verloor en hierdoor kwam Rick Wolvenne alleen voor de keeper en beheersd deze kans afmaakte, 0-1. Hierna zette Ijsselstreek aan en binnen 25 minuten liep Ijsselstreek uit na 4-1. In deze fase van de wedstrijd had Sallandia geen antwoord op het spel van Ijsselstreek. Het leek wel of Ijsselstreek het wel geloofde en Sallandia knokte zich langzaam terug in de wedstrijd. Sallandia scoorde in de 45e minuut de 4-2 ,doordat Omer Erdem de bal binnenschoot uit een goed genomen vrije trap.

In de rust werd er door Dave Kok aangegeven om uit de organisatie te blijven voetballen en geloof in een goed resultaat te houden. Na de aftrap voor de 2e helft ontwikkelde zich langzaam het volgende spelbeeld, een hard werkend Sallandia wint de slag op het middenveld en dringt Ijsselstreek steeds verder terug. Ijsselstreek heeft in deze fase veel overtredingen nodig om de ongrijpbare Rick Wolvenne af te stoppen. Het duurde tot de 67e minuut totdat Sallandia op 4-3 komt, nadat Rick Wolvenne, Ali Bulduk de diepte instuurde en deze beheersd binnenschoot. Ijsselstreek werd nog een keer gevaarlijk en knalde een bal boven Bjorn Jansen op de lat. Sallandia zette nog een keer aan en Ijsselstreek kwam er de laatste 10 minuten niet echt meer uit en Sallandia kreeg in de 90e minuut loon naar werken, doordat Mitchell Kiffen de verdiende 4-4 binnenschoot. Na de 4-4 volgde nog 12 minuten blessuretijd en hierin had Sallandia nog een kans, echter het schot van Rich Wolvenne zeilde net over het Ijsselstreekdoel.

De wedstrijd liet 2 gezichten zien, de 1e helft een opermachtig Ijsselstreek en de 2e helft een veel sterker Sallandia. Daarom was de uitslag van 4-4 terecht. Enigste minpunt voor Sallandia was het uitvallen van Marco Vulger met een ernstige blessure (arm uit de kom en afgevoerd na het ziekenhuis per ambulance)

Uitblinkende speler aan Sallandia-zijde was Rick Wolvenne, terwijl de overige spelers ook een compliment verdienen voor het harde werken en vooral voor het spel in de 2e helft.


Leave a Reply