Categorie | Senioren

Wedstrijdverslag Haarle – Sallandia

Sallandia wint belangrijke wedstrijd tegen Haarle

Op zondag 8-11-09 stond voor Sallandia de uitwedstrijd tegen sv Haarle op het programma.Deze wedstrijd was zowel voor Sallandia als Haarle van groot belang. Voor Sallandia gold dat bij winst de aansluiting na boven werd gevonden, terwijl voor Haarle gold dat als ze zouden winnen een directe concurrent op grotere achterstand kon worden gezet. Dus de belangen waren groot. Dave Kok had bij de wedstrijdbespreking er al op gehamerd, dat er voor Sallandia slechts een ding gold en dat was winnen.

Nadat de scheidsrechter had gefloten voor het begin van de 1e helft, op een zeer slecht (drassig) veld, was het Sallandia dat direct de  tegenstander onder druk probeerde te zetten. Dit resulteerde al in de 1e minuut in een kleine kans, echter de bal werd te gehaast naast geschoten. Na mate de 1e helft vorderde, was het Sallandia, dat het meeste in balbezit was, zonder dat dit echte grote kansen opleverde en waarbij Haarle op zijn kansen loerde. In de 20e minuut had Mitchell Kiffen een goede actie en zijn geblokte schot belandde bij de 2e paal, waar Harold Broekhoff zeer attent de 0-1 binnenschoot. Het spel werd in de loop van de 1e helft steeds slechter en door een snelle combinatie op het middenveld door Haarle, kwam in eens een speler van de thuisclub alleen voor de goal van de gasten en liet Bjorn Jansen kansloos, 1-1 in de 35e minuut.
De gastheren konden niet lang genieten van de gelijkmaker, want uit de eerste beste aanval wist Mitchell Kiffen de 1-2 binnen te schieten in de 37e minuut. De laatste kans van de 1e helft was ook voor Sallandia, echter Rick Wolvenne kon niet goed achter de bal komen.

Nadat Dave Kok in de rust had aangegeven om het tempo in de 2e helft hoger te houden dan in de 1e helft en op deze manier de tegenstander kapot te spelen. Het was echter Haarle dat veel beter aan de 2e helft begon en Sallandia direkt onder druk probeerde te zetten. Bij de gasten lukte gedurende het begin van de 2e helft eigenlijk niets meer en in de 58 minuut kregen ze daarvoor de rekening gepresenteerd. De aanvoerder van Haarle scoorde met de droge knal vanaf een meter of 20  de 2-2, wat op dat moment terecht was. De gastheren bleven na voren voetballen en proberen op voorsprong te komen, echter het was Sallandia dat in de 68e minuut scoorde, Rick Wolvenne kwam ineens oog in oog met de doelman van Haarle te staan en liet zich deze buitenkans niet ontnemen en tikte beheerst de 2-3 bineen. Haarle had even tijd nodig om zicht te herpakken na deze tegenslag en het laatste kwartier van de wedstrijd zette het Sallandia steeds meer onder druk, echter dit leidde slechts tot enkele kleine kansjes, terwijl Sallandia via snelle uitbraken op zijn kansjes loerde. Echter er werd niet meer gescoord en was de einduitslag 2-3 voor Sallandia.

Sallandia speelde een zeer slechte wedstrijd, echter het belangrijkste was de overwinning. Door deze overwinning heeft het de aansluiting na de overige ploegen hervonden. Aankomende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Overwetering op het programma en kan Sallandia bij eventuele winst de laatste plaats verlaten.


Leave a Reply