Categorie | Senioren

Wedstrijdverlag Victoria Boys – Sallandia

Gisteren moest Sallandia de uitwedstrijd spelen tegen kampioenskandidaat Victoria Boys. Voor beide ploegen stond er veel op het spel, Victoria Boys moest winnen om hun kansen op het kampioenschap te vergroten, terwijl Sallandia moest winnen om hun kleine kans op de nacompetitie te behouden. De wedstrijd werd gisteren gefloten door Dhr.Huistede, die uiteindelijk een zeer grote stempel op de wedstrijd drukte.

Vanaf de aftrap waren de bezoekers al direct gevaarlijk. Dirk-Jan Uenk werd de diepte ingestuurd en werd nadat hij alleen op de keeper afging onderuit gehaald. Iedereen ging ervan uit vrije trap & rode kaart voor de verdediger van Victoria Boys, echter de scheidsrechter gaf slechts een vrije trap en hield de kaart op zak. De toegekende vrije trap werd door de doelman van de gastheren tot corner verwerkt en uit deze corner wist Rick Wolvenne al in de 2e minuut de 0-1 binnen te koppen. De gastheren waren even van slag, want kort hierna werd Dirk-Jan Uenk teruggefloten vanwege vermeend buitenspel, wat het absoluut niet was. Langzaam werd Victoria Boys sterker en moesten de gasten uit Deventer terug. In de 20e minuut kwamen de gastheren op gelijke hoogte, doordat de Sallandia-verdedigers niet resoluut ingrepen en de bal binnenkant paal binnen getikt werd. Gedurende de eeste 20 minuten van de wedstrijd hadden al 2 spelers van Sallandia een gele kaart op zak, die beide zeer makkelijk werden gegeven door de scheidsrechter voor licht overtredingen, terwijl overtredingen van de gastheren onbestraft bleven. De gastheren bleven na de gelijkmaker aandringen, maar dit leverde hun geen al te grote kansen op en was de ruststand 1-1.

In de rust werden er bij de bezoekers 2 wissels doorgevoerd, met de bedoeling het mideenveld in handen te krijgen en zo de druk op Victoria Boys op te voeren.

Al vanaf de aftrap waren de intenties van de bezoekers duidelijk, echter de gastheren waren er ook op uit om snel te scoren. Hierdoor onstond een wedstrijd die hoofdzakelijk op het middenveld werd uitgevochten door 2 gelijkwaardiger elftallen. Sallandia kreeg een aantal kansen, welke net naast werden geschoten of in een enkel geval met de nodige moeite door de verdedigers van Victoria Boys werd gekeerd. Af en toe kreeg Victoria Boys ook enkele kleine kansen. Gedurende de 2e helft drukte de scheidsrechter steeds zwaarder zijn stempel op de wedstrijd. De beste man had heel veel moeite om de wedstrijd te volgens en de meeste beslissingen nam de beste man zo rond de middencirkel. Doordat de scheidsrechter er zover vanaf stond nam hij enkele rare beslissingen. Zo werd het torpederen van Sallandia-keeper Alex Minnes niet bestraft en te hard ingaan op linksback van Sallandia ook niet, wat in beide gevallen toch minimaal geel had moeten zijn. Daar tegen over werd zowat elke kleine overtreding van Sallandiaspelers bestraft met geel, terwijl een zwaardere overtreding van een verdediger van Sallandia op zijn minst geel had moeten zijn, onbestraft bleef. Door het warrige leiden van de scheidsrecht ontstond er steeds wreffel zowel bij de bezoekers als bij Victoria Boys. 2 minuten voor het einde scoorden de gastheren de 2-1 naar weer een rare beslissing van de scheidsrechter. Er wordt gevlagd door de grensrechter van Sallandia dat de bal over de achterlijn is, de beste man geeft aan corner, echter Victoria Boys gaan door en schieten de 2-1 binnen, welke dan plotseling wordt goedgekeurd. Alle protesten van spelers & technische staf ten spijt, bleef de scheidsrechter bij zijn beslissing. Tijdens het protesteren werd een Sallandiaspeler met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Hierna konden de bezoekers geen vuist meer maken en was de eindstand 2-1.

Door deze nederlaag is Sallandia uitgevoetbald voor de prijzen en kan het rustig het seizoen uitvoetballen.


Comments are closed.