Categorie | Senioren

Vrijspraak Sallandia

Sallandia is verlost van de molensteen die de club sinds vorige maand om de nek hing. De Deventer vierdeklasser werd gisteren in hoger beroep vrijgesproken door de KNVB. ,,Er is nog gerechtigheid”, jubelde preses Henk Fuchs.

Sallandia werd door de voetbalbond zwaar gestraft na het gestaakte duel tegen Helios op 13 december. De Zandweerdclub kreeg een boete van 300 euro, twee punten in mindering en werd voorwaardelijk uit competitie genomen. Na de beroepszaak van vorige week werd Sallandia op alle punten in het gelijk gesteld en werd de uitspraak van de tuchtcommissie vernietigd. ,,De kwestie lag ons zwaar op de maag”, verklaarde Fuchs. ,,Maar we wisten ook dat we geen schuld hadden aan het staken. Die arbiter was niet capabel. Gelukkig zag de bond dat ook in en heeft ons hoger beroep succes gehad. Ik was de laatste maand sceptisch over de bond, maar heb diep respect dat ze zo’n zware straf alsnog terug durven te draaien.”
Ook Mitchel Kiffen, die zes duels schorsing aan de broek kreeg, werd vrijgesproken. De KNVB is daardoor nog niet van Sallandia af. Het duel tegen Dedemsvaart van afgelopen zondag (5-2 verlies) werd zonder Kiffen en dus ‘onder protest’ gespeeld. ,,Wij willen daarom dat die wedstrijd wordt overgespeeld”, aldus Fuchs.


Leave a Reply