Categorie | Senioren

Vastberaden Sallandia hard onderuit

Bron: Deventervoetbal.nl

Sallandia was vastberaden de slechte competitiestart de rug toe te keren met het thuisduel Turkse Kracht. De ploeg van trainer Johan van Ommen kwam gisteren echter bedrogen uit met een 1-5 verlies tegen de stadgenoot.

De thuisploeg begon nog voortvarend aan het duel met ondermeer een goede kopkans voor Manuel Schotman, die op het aluminium eindigde. De score werd, tot twee keer toe, geopend door Rick Wolvenne, echter keurde de leidsman die treffers evenzo vaak af, zodat Sallandia na het openingsoffensief met lege handen stond. ‘Zeker één keer was het geen buitenspel’, mopperde de teleurgestelde coach Van Ommen.

De gasten namen controle over de wedstrijd, combineerden er lustig op los en de 0-1 was een logisch gevolg. Een afstandsschot dat binnen viel, zorgde voor de 0-1 bij de rust. Direct na de thee kon Sallandia nog redelijk een vuist maken tegen de roodhemden. Zo zette de thuisclub Mitchel Kiffen alleen voor de doelman, echter was Turkse Kracht effectiever met een vlotte 0-2. Daarmee was het verzet gebroken voor Sallandia en leverde iedere Turkse Kracht aanval gevaar op.

Het enige antwoord dat de Zandweerdclub had was een bal op het kruis en de eretreffer van Rick Wolvenne even voor het einde. Daarmee zette de spits de 1-5 op het bord. ‘De uitslag geeft niet helemaal het duel weer’, concludeerde Johan van Ommen na afloop. ‘Als in het begin Schotman hem gewoon maakt of die ene treffer van Wolvenne niet was afgekeurd, was het een volledig andere wedstrijd geweest.’

Daarmee gaf Van Ommen zijn teleurstelling weer, maar kon wel concluderen dat de gasten verdiend hadden gewonnen en zijn ploeg niet haar beste wedstrijd had gespeeld.

4H: Sallandia – Turkse Kracht 1-5 (0-1)
Doelpunt Sallandia: Rick Wolvenne


Comments are closed.