Categorie | Senioren

Van Ommen loopt bij winst naar huis

Bron: Deventervoetbal.nl

Tweeëndertig clubs verdwenen er gisteravond in de kokers bij de bekerloting te Hengelo. De enige Deventer afgevaardigden kwamen van de Zandweerd en zagen hun club Sallandia gekoppeld worden aan hoofdklasser Rigtersbeek. ‘Als we dat winnen, loop ik naar huis’, beloofde trainer Johan van Ommen.

In het gebouw van de regionale omroep RTV Oost vond de loting plaats gisteravond. Sallandia had de laatste 32 in het bekertoernooi bereikt door onder meer in de vorige ronde vierdeklasser Apeldoornse Boys op eigen terrein te verslaan. De momenteel vijfdeklasser hoopte op een ‘grote’ bekertegenstander als Lienden of andere hoofdklassers als CSV Apeldoorn, Bennekom, Achilles of SVZW.

Arbeiderselftal
Het werd uiteindelijk het Enschedese Rigtersbeek, ook een hoofdklasser. In de jaren vijftig en begin jaren zestig speelden zij zelfs nog op landelijk niveau, maar momenteel bungelen ze onderin de hoofdklasse. De club, opgericht in 1910 als arbeiderselftal van de gelijknamige textielfabriek, overleefde de poulefase door tweede te worden achter WHC en schakelende vervolgens lager geklasseerden uit op weg naar Sallandia.

Sallandia-coach Johan van Ommen grapte dat zijn ploeg het slechter had kunnen treffen. Bijvoorbeeld Rohda Raalte, dat in dezelfde poule als Rigtersbleek op één punt van de koploper staat. Rigtersbleek is wel een ploeg die van Sallandia móet winnen en dan kan het leuk worden concludeerde de oefenmeester uit Deventer.

Leuk
Van Ommen doelde daarmee op het enorme klassenverschil. Ondanks dat is hij van mening dat Sallandia voor niemand bang hoeft te zijn. ‘Ik heb vaker aangegeven dat de beker leuk is en we ver willen komen’, vulde Van Ommen aan. De trainer hoopt dat ze met een volle bus kunnen afreizen op 24 februari naar sportpark Rigtersbleek, waar zijn team de huid zo duur mogelijk zal verkopen. ‘Ik neem een selectie van 20 man mee en we maken er een leuk uitje van’, concludeerde hij realistisch.

Diep in zijn hart weet Van Ommen ook wel dat het een schier onmogelijke taak zal worden, echter bekerverrassingen zijn er ieder jaar weer. Zo sloot Johan van Ommen af met de belofte naar huis te zullen lopen als zijn elftal zegevierend de laatste 16 zal behalen. Tja, 57 kilometers lopen, dat is een pittig stukje, waarmee je vlot 15 uur zoet bent. Winnen is dan ook een prettige uitdaging voor het zwartgele team uit Deventer…


Comments are closed.