Categorie | Senioren

Trainer Van Ommen blijft toch bij Sallandia

Geschreven door Erik van Luttikhuizen | Deventervoetbal.nl

Vorige week gonsde het al van de geruchten rond de lijnen van het hoofdveld van Sallandia en vanavond besliste het bestuur: trainer Johan van Ommen blijft toch!

Enkele weken geleden vertelde de Deventer coach dat hij klaar was bij de club; het gevoelsmens Van Ommen uitte dat intern. Direct gonsde het van de namen van mogelijke opvolgers. Die namen kwamen niet uit de spelersgroep, want die was de coach juist aan het bewerken. Massaal spraken de spelers hun vertrouwen uit ten opzichte van hun coach. Ook de spelersraad ging een gesprek aan met Van Ommen. En die bezweek.

Met weemoed keek hij terug naar de afgelopen drie seizoenen. Daarin was iets neergezet, maar het was nog niet klaar. Langzaamaan bekroop het gevoel Van Ommen dat hij misschien te snel had gereageerd, te impulsief. Dat siert de trainer; hij ging twijfelen en liet zich overhalen. Vanavond kreeg hij groen licht van het Sallandia bestuur. Zij willen graag één tot twee seizoenen met hem verder. Datzelfde bestuur had er wel een ‘zware bevalling’ aan, want niet iedereen was te spreken over zijn handelswijze in wispelturigheid.

‘Dat de gehele spelersgroep het vertrouwen in mij uitsprak, deed me veel’, vertelt de opgeluchte oefenmeester. Hij gaf al eens aan niet de Foppe de Haan van de club te willen worden, maar dat gaat er zo wel op lijken. ‘De sfeer is fantastisch, zelfs als het minder gaat, lopen er gewoon zestien man op de training. Dat geeft de beleving weer.’ Van Ommen is natuurlijk ook een echte Sallandia-man en is dolblij dat men er uit is gekomen. ‘Complimenten aan de voorzitter’, aldus Van Ommen.

Eén van de vier spelers uit die spelersraad is aanvoerder Rick Wolvenne. Hij kijkt terug op de vijf dagen na de mededeling van zijn coach. ‘Eigenlijk was het wel een schok en hebben we op hem ingepraat.’ De spits roemt de stijgende lijn van de afgelopen seizoenen onder zijn trainer. ‘We hebben goed gepresteerd, een stijgende lijn die eigenlijk nog niet zijn top heeft bereikt.’

Daarmee onderstreept Wolvenne het vertrouwen dat de groep heeft in de coach. Vanavond hoorde hij het besluit van het bestuur. ‘Voor de club en de groep de beste optie’, meent Wolvenne.


Comments are closed.