Categorie | Senioren

Terugblik competitiestart: 5e klasse G (zon)

Bron: deventervoetbal.nl 

In de Apeldoornse vijfde klasse G spelen dit seizoen ook drie Deventer ploegen: Sallandia, Sportclub Deventer en Go Ahead. Voor Sallandia niets nieuws, maar de andere twee clubs zijn toch meer gewend om aan de ‘Sallandse kant’ te voetballen. En dat laat de ranglijst vooralsnog ook zien.

Sallandia heeft vorig jaar een onrustig seizoen gehad met onder meer een trainerswisseling. De ploeg is in het huidige seizoen, in de vijfde klasse G, zo’n beetje de grootste verrassing in het Deventer voetbal. Onder trainer Johan van Ommen, een markante persoon in het trainerswereldje, is de Zandweerdclub de afgelopen maanden aardig aan het voetballen gekomen.

De spelstijl past wel een beetje bij de stijl van Van Ommen: beetje bluffen, lekker onbezorgd aanvallend en met aardig wat spelers, aanvallers en middenvelders, die een goaltje kunnen maken. Het is voor Sallandia nu zaak om de beide beentjes aan de grond te houden, de rust te bewaren en de goede prestaties na de winterstop te continueren.
Statistieken Sallandia:

Vijfde klasse G: plek: 4, 12 duels, 26 punten, 46 voor, 21 tegen.
Grootste overwinning: Sallandia – Emst 8-1 (11 september 2011)
Grootste nederlaag: Sallandia – TKA 3-4 (9 oktober 2011)
Topscorer Sallandia: Rick Wolvenne (13 goals)

5G_Sallandia


Spc Deventer
is, net als Helios in de derde klasse, een ploeg die veel lof oogst voor het overwegend verfrissende spel. Dat is iets waarvoor de nieuwe trainer Roy Beumer ook staat. De jonge oefenmeester heeft afgelopen zomer een aantal goeie spelers gemotiveerd om naar Sportclub te komen, maar er staat ook best veel jeugd te trappelen voor de poort van het eerste elftal.

Sportclub Deventer is een zeer positieve club met een leuke uitstraling. Maar op het veld nog wel te betrappen op wisselende prestaties en wat opvalt is dat er, over het algemeen door spits Elvis Selimovic, veel wordt gescoord uit penaltys. En dat betekent toch ook ook dat de ploeg blijkbaar vaak gevaarlijk voor het doel van de tegenstander is te vinden.

Statistieken Spc Deventer:
Vijfde klasse G: plek: 6, 12 duels, 17 punten, 24 voor, 27 tegen.
Grootste overwinning: Spc Deventer – Go Ahead 5-0 (18 september 2011)
Grootste nederlaag: Alexandria – Spc Deventer 4-0 (9 oktober 2011)
Topscorer Spc Deventer: Elvis Selimovic (13 goals)

5G_Spc_Deventer


Go Ahead
begon in deze competitie, na de degradatie van vorig seizoen, heel verrassend met twee zeges in de eerste twee wedstrijden. Dat gaf de ploeg onder de nieuwe trainer Ben Hulshoff weer een beetje moed voor het eerst terug in de vijfde klasse en na een vervelend jaar in de vierde klasse.

Maar de goede en veelbelovende start bleek een beetje schone schijn te zijn. Want inmiddels na een aantal nederlagen op rij moet Go Ahead, nog vanuit de middenmoot, gewoon naar onderen kijken en zorgen dat het vrij blijft van degradatiezorgen richting zesde klasse.

Statistieken Go Ahead:
Vijfde klasse G: plek: 8, 12 duels, 09 punten, 13 voor, 36 tegen.
Grootste overwinning: Gorssel – Go Ahead 0-4 (4 september 2011)
Grootste nederlaag: Go Ahead – TKA 2-8 (30 oktober 2011)
Topscorer Go Ahead: Carlo Kemmink, Simon Goldenbeld (beide 4 goals)

5G_Go_Ahead


Comments are closed.