Categorie | Senioren

Terechte nederlaag Sallandia

Zondag 19-9-2010 moest Sallandia de uitwedstrijd spelen tegen koploper sv Twello. Trainer Albert Broekhuis kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op keeper Björn Jansen en Chris Looman. Björn Jansen was op bezoek bij onze vrienden uit Schotland, Campsie Black Watch, terwijl Chris Looman geblesseerd is.

Na een goede voorbereiding & warming-up had de technische staf van Sallandia er vertrouwen in, dat het elftal een goed resultaat tegen koploper zou kunnen behalen. Nadat scheidsrechter Dhr. Spijkerman uit Diepenveen had gefloten voor het begin van de wedstrijd speelden de bezoekers slap en ongeïnspireerd. Het gevolg was dat de thuisploeg al na 4 minuten op voorsprong kwam, nadat een voorzet niet direct door de verdediging van Sallandia werd weggewerkt. Na deze tegengoal bleven de bezoeker slap spelen en wisten zich geen enkele kans te creëren. Na een half uur spelen vergrootte de thuisploeg de marge na 2-0, nadat de buitenspelval van Sallandia niet functioneerde. Dit was tevens de ruststand.

In de rust liet Albert Broekhuis duidelijk blijken dat hij baalde van de wedstrijdinstelling van zijn team en hij eiste dat in de 2e helft meer inzet en beleving werd getoond. Echter Sallandia speelde al snel een verloren wedstrijd, want al vroeg in de 2e helft kwamen ze met 10 spelers te staan, omdat er een speler met rood (terecht) van het veld werd gestuurd. Deze speler vond het nodig om de scheidsrechter de huis vol te schelden, na een vermeende overtreding. Nadat deze speler was vertrokken, kreeg de thuisploeg een vrije trap en deze zeilde zo over Sallandia-keeper Alex Minnes het doel in, 3-0 en einde wedstrijd. Hierna probeerden de bezoekers nog wel na voren te voetballen en zo voor gevaar te zorgen, echter de thuisploeg bleef makkelijk overeind. De bezoekers kwamen niet verder dan 2 kansen aan het eind van de wedstrijd, een bal op de paal en een uit de rebound overgeschoten schot. Echter een doelpunt voor Sallandia zou al teveel zijn geweest.

Sallandia speelde gisteren zijn slechtste wedstrijd van het seizoen, er was geen inzet en beleving. Aankomende zondag 26-9-2010 speelt Sallandia zijn thuiswedstrijd tegen het sterke WWNA en zal het duidelijk beter moeten spelen om een goed resultaat te behalen.


Leave a Reply