Categorie | Senioren

Strijd wint van voetbal in stadsderby

Door: Patrick Kieftenbelt | deventervoetbal.nl

‘De voetballende ploeg heeft vanmiddag verloren’ dat verklaarde Sallandia trainer Johan van Ommen na afloop van de derby tegen Turkse Kracht. Uitblinker Abdullah Kilic was het niet met de Sallandia coach eens.

‘Wij hebben de grootste kansen gehad en ze ook gemaakt, daarom winnen we terecht.’ Na 100 minuten voetbal stond er uiteindelijk een 3-1 zege voor de thuisploeg op het scorebord. Sallandia begon sterk aan het duel op de Rielerenk. Met verzorgd positiespel probeerden de geel-zwarten het Turkse Kracht lastig te maken.

Dat lukte, want de ploeg van Muhammed Koroglu kwam nauwelijks dreigend voor het doel van Sallandia. De thuisploeg gokte in de beginfase veel op de individuele kwaliteiten van Abdullah Kilic. De uitblinker mocht na zeven minuten spelen aanleggen voor een veel te makkelijk gegeven strafschop. Kilic faalde niet en gaf zijn ploeg daarmee een zetje in de rug.

Gaatjes
De ploeg van Van Ommen liet het hoofd niet hangen en bleef geduldig zoeken naar gaatjes in de verdediging bij Turkse Kracht. Na een klein kwartier ontstond daardoor de kans op de gelijkmaker, maar Rick Wolvenne schoot net voorlangs. Even later werden de bezoekers opnieuw gevaarlijk nadat Mitchel Kiffen de bal langs de uitgekomen doelman leek te kunnen spelen. De keeper was net op tijd om Kiffen uit balans te brengen en zo van scoren af te houden.

Aan de kant van Sallandia kwam het meeste gevaar in de eerste helft van de uitstekend spelende vleugelaanvaller Mehmet Colak. Halverwege de eerste helft leek hij na een prachtige solo Wolvenne alleen voor de keeper te zetten, maar de spits had geen rekening gehouden met de verdediging van Turkse Kracht. Nog voor er een half uur verstreken was, kreeg Sallandia opnieuw een goede mogelijkheid, maar dit keer was het Johnross Bonevacia die een uitgelezen mogelijkheid liet liggen en de bal naast schoot.

Spanning
Tien minuten voor de pauze zette Abdullah Kilic de thuisploeg uit het niets op een grotere voorsprong. Na een mooie aanval samen met Husyin Gobel leek hij Sallandia in een kansloze positie te schieten. De ploeg van Van Ommen had niet lang nodig om met het juiste antwoord te komen, een minuut later bracht Leroy Rietman de spanning weer terug, 2-1.

Vlak voor de theepauze ontstond er nog enige discussie over een doelpunt van Turkse Kracht, nadat de assistent van Sallandia erg resoluut zijn vlag de lucht in deed en de scheidsrechter het signaal overnam. De thuisploeg was het er niet mee eens, maar had niks te klagen over de wedstrijdleiding. De arbitrage was voor de pauze warrig te noemen met duidelijk aantoonbare twijfels bij de strafschop en dit buitenspeldoelpunt.

Verkeerd
In de tweede helft werd er van beide kanten niet goed meer gevoetbald. Het duurde ook vrij lang voordat er kansen ontstonden. Eerst was Ertugrul Kurtulus namens Turkse Kracht gevaarlijk met een schot op de benen van keeper Burhan Gur. Even later kwam Colak namens Sallandia in het strafschopgebied en speelde hij Wolvenne aan, die de bal verkeerd op de schoen kreeg.

Pas in de absolute slotfase ontstonden er weer mogelijkheden. Een lang gedeelte van de tweede helft stond in het teken van blessurebehandelingen en tijdrekken. In die slotfase mistte Kilic een grote kans oog in oog met de Sallandia goalie en was Colak aan de andere kant met een vlammend schot nog dreigend.

Het tijdrekken leverde liefst tien (!) minuten extra tijd op, waardoor Sallandia mocht blijven hopen op een punt. Pas in de 100e minuut werd de wedstrijd beslist, nadat de jarige Abdullah Kilic een fout in de Sallandia defensie afstrafte. Het was direct het einde van de stadsderby. Een derby waarin Sallandia het voetballend niet kon winnen van Turkse Kracht. De thuisploeg kan nog kijken naar het kampioenschap, waar Sallandia nu een pas op de plaats moet maken.

5G: Turkse Kracht – Sallandia 3-1 (2-1)
Doelpunten Turkse Kracht: Abdullah Kilic (3), doelpunt Sallandia: Leroy Rietman


Comments are closed.

Hoofdsponsor

Webshop

Twitter

januari 2019
M D W D V Z Z
« dec    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031