Categorie | Senioren

Snelle achterstand stimuleert Sallandia

Bron: Deventervoetbal.nl

Gistermiddag hervatte Sallandia de competitie in eigen huis tegen Broekland. Een snelle achterstand stimuleerde de formatie van trainer Van Ommen om de tegenstander flink over de knie te leggen. De uiteindelijke 5-2 overwinning was een redelijke afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Het was even schrikken toen na twee minuten spelen de gasten uit Broekland pardoes op een 0-1 voorsprong kwamen. Aan de andere kant was het wel een sein voor Sallandia om vol gas te gaan, iets wat men ook niet naliet op het kunstgrasveld op De Zandweerd. Broekland keek eigenlijk machteloos toe en kon enkel met overtredingen de ploeg van Van Ommen afstoppen. De gelijkmaker viel na een kwartier spelen en kwam van de voet van Patrick Maneschijn.

Tempo
Al was Sallandia heer en meester en combineerde het er lustig op los, de ‘vijandelijke’ doelman werd maar niet gepasseerd. Terwijl de tegenstander boog onder het hoge tempo, mistte Sallandia de ene kans na de andere. Pas na een kwartier spelen kon de voorsprong worden genoteerd, topschutter Rick Wolvenne tekende voor de 2-1. Nog geen acht minuten later werd de zwartgele formatie weer beloond met een treffer, wederom Maneschijn liet zich gelden op de Zandweerd.

Sallandia bleef met hun snelle spel steeds weer de vrije man zoeken en Burak Kazci maakte, even voor de rust, de verdiende 4-1. Na die rust probeerde Broekland veel korter op de man te spelen en schuwde ook het fysieke contact niet. Dat resulteerde in veel overtredingen van de gasten. Sallandia toonde zich hierdoor niet onder de indruk en combineerde knap naar de 5-1 middels Patrick Maneschijn in de 55ste minuut.

Scherpte
Daarna haalde de thuisploeg de voet van het gas en werd er gewisseld aan beide zijdes. De thuisclub bleef het betere van het spel houden, maar de scherpte leek er af, zeker toen Wolvenne twee opgelegde kansen miste. Het waren de gasten uit Broekland die wel het scorebord lieten veranderen door de uiteindelijke 5-2 aan te tekenen. Trainer Van Ommen was tevreden over een wedstrijd die nooit een echte wedstrijd was.

‘Ik heb 70 minuten lang genoten van mijn ploeg, die speelde op een wijze zoals ik het graag zie.’ Ondanks de tevredenheid keek de oefenmeester ook serieus naar de keerzijde. ’Het is bijzonder jammer dat we die goal nog weggaven en we natuurlijk niet meer treffers gemaakt hebben gezien de gecreëerde mogelijkheden.’ Desondanks wilde de tevreden coach ook niet te kritisch zijn en keek hij voldaan terug op een goede overwinning van zijn Sallandia.

4H: Sallandia – Broekland 5-2
Doelpunten Sallandia: Patrick Maneschijn (3), Burak Kazci, Rick Wolvenne


Comments are closed.