Categorie | Senioren

Slordig Sallandia vecht zich terug naar zege

Bron: Deventervoetbal.nl

Sallandia maakte het zichzelf moeilijk gistermiddag op eigen terrein tegen Lettele. Een onnodige 0-1 achterstand werd door de ploeg van trainer Johan van Ommen omgebogen in een zwaarbevochten 3-2 overwinning.

De thuisploeg begon slordig tegen Lettele, ze verzuimde haar kansen te benutten en de aloude voetbalwet trad in werking. Lettele kwam met 0-1 voor, waarna Sallandia zoekende was. Onder leiding van Rick Wolvenne en Ross Bonevacia vochten de zwartgelen zich terug in de wedstrijd. Het was topschutter Wolvenne die de verdiende gelijkmaker binnen werkte en tien minuten later zelfs de verdiende 2-1 op het bord zette. Die score onderstreepte dat Sallandia de bovenliggen de partij was tot aan de rust.

Na de pauze kreeg de ploeg van Van Ommen voldoende mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien. Drie goede kansen werden om zeep geholpen en Lettele was ook dicht bij de gelijkmaker. Het duurde tot aan de 75e minuut voordat de spanning uit het duel kon, toen Patrick Maneschijn scoorde. Na deze 3-1 bleef Sallandia dicteren, wat beloond had kunnen worden door Michel Kiffen. Vanaf elf meter mocht Kiffen aanleggen, maar hij schoot huizenhoog over.

Tien minuten voor het einde kon verdediger Mitch Regeling inrukken na zijn tweede gele kaart. Hij liet zijn ploeg achter met tien man. Lettele putte hieruit kracht en scoorde de aansluitingstreffer: 3-2. Wat volgde was een waar offensief van de gasten, waarin doelman Burhan Gur van Sallandia de hoofdrol voor zich opeiste. Enkele goede parades met een goede één-op-één situatie vlak voor het einde, waren voldoende om Sallandia de volle winst te garanderen.

De opgeluchte oefenmeester Van Ommen grapte na afloop dat hij te kampen had met veel afwezigen. ‘Ja, het was niet onze beste wedstrijd, maar de Sint is weg en de Kerstman is ons goed gezind.’ Vooruitkijkend op de komende vrije dagen grapte de coach dat hij er aan toe is. ‘Ik heb mijn spelers nu lang genoeg gezien.’

4H: Sallandia – Lettele 3-2 (2-1)
Doelpunten Sallandia: Rick Wolvenne (2), Patrick Maneschijn


Comments are closed.