Categorie | Senioren

Slordig Sallandia door naar volgende ronde

Gisteravond speelde Sallandia in Lemele een plichtsgetrouw duel en won eenvoudig van de middenmoter in de zaterdag vierdeklasse. In een matige wedstrijd hadden de Deventenaren al voor rust een veilige marge gesteld (0-3) en kwalificeerden zich daarmee door de volle buit te pakken in de poule.

Ondanks de eenvoudige zege was Sallandia-coach Johan van Ommen niet geheel tevreden. ‘Een ploeg in opbouw, die de Zandweerdclub momenteel is, mag best slordig zijn, maar in de competitie heb je dan tegenstanders die het genadeloos afstraffen’, weet de trainer als geen ander. Daarmee geeft Van Ommen aan dat deze bekerindeling hem niet slecht uitkwam.

Geluk
Met een mixteam speelde hij het eerste duel tegen Go Ahead dat eenvoudig werd gewonnen. Midweeks tegen Lettele had de poulewinnaar een beetje geluk met de uiteindelijke winst, maar gisteren op sportpark Zandeinde had de Deventer club geen kind aan tegenstander Lemele.

De wedstrijd was ronduit slecht; Kay Heesen trof twee keer het doel, maar dat hadden er dubbel zo veel kunnen zijn.  Nog voor de rust gooide Ross Bonevacia het duel in het slot met de derde Deventer treffer. Na de thee zag je hetzelfde spelbeeld: veel balbezit voor de geelzwarten waarmee wel erg slordig en ongecontroleerd werd omgegaan.

Slecht
Coach Van Ommen zag gisteren zijn team nog niet het spel spelen dat hij voor ogen heeft. ‘Het was slecht; het team is veel te slordig omgegaan met het vele balbezit. We spelen momenteel ook veel wedstrijden en vermoeidheid en pijntjes slaan dan toe.’ Aansluitend filosofeert Van Ommen: ‘Inderdaad is het nog niet hoe ik het wil hebben, maar we zijn ook veel mensen aan het uitproberen momenteel binnen de lijnen.’

Het slordige spel van Sallandia resulteerde nog in de eretreffer voor de, gedurende de gehele wedstrijd kansloze, blauwwitten uit Lemele. Van Ommen meent op de goede weg te zijn met zijn team en kijkt al weer uit naar het onderlinge treffen met RDC van dinsdag: ‘Ja, dan moeten we klaar zijn voor de eerste competitiewedstrijd’, vindt Van Ommen.


Comments are closed.