Categorie | Senioren

Slap spelend Sallandia verliest terecht van Apeldoornse Boys

Gisteren stond voor Sallandia de laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen Apeldoornse Boys op het programma. Door verschillende oorzaken (blessures, schorsing) waren er 4 spelers niet beschikbaar. Voor Sallandia stond er niets meer op het spel, maar Apeldoornse Boys is nog steeds in de race voor plaats in nacompetitie.

Iets over tweeën werd er begonnen aan de 1e helft op het kunstgrasveld van Apeldoornse Boys en was het duidelijk dat de gasten uit Deventer hier eerst aan moesten wennen. De bezoekers kwamen echter al snel op voorsprong. Een aanval van de gastheren werd onschadelijke gemaakt, waarna Rick Wolvenne zich vrijspeelde en zijn met zijn lange bal over 40 meter zette hij Dirk-Jan Uenk alleen voor de keeper van de gastheren, welke totaal kansloos was op het diagonale schot van de Sallandia-spits en stond het in de 7e minuut 0-1. Hierna gingen de gastheren vol op de aanval spelen en drongen Sallandia steeds verder terug en na een half uur spelen maakten zij de 1-1. Apeldoornse Boys bleef aandringen en Sallandia speelde op de counter. 2 keer werden de bezoekers onterecht teruggefloten voor buitenspel en beide keren liet men hun ongenoegen blijken, wat resulteerde in 2 gele kaarten, wegens aanmerkingen op de leiding. Sallandia kwam steeds moeilijker onder druk uit en vlak voor rust werd de 2-1 gemaakt door de gastheren.

In de rust werden er wat veranderingen doorgevoerd in de opstelling, om zo onder druk van Apeldoornse Boys uit te komen. In het begin van de 2e helft was de wedstrijd aardig in evenwicht en wisten de bezoekers zich 2 kleine kansjes te creëren, welke echter niet opleverden. Na een uur spelen viel de 3-1, nadat de gastheren er zeer snel uitkwamen en de omschakeling van Sallandia te traag was. Door deze tegentreffer vonden de bezoekers het wel best en het speel zakte na een bedenkelijk niveau weg. De gastheren konden nu vrij uit voetballen en zij wisten nog 2 keer te scoren in de laatste 10 minuten van de wedstrijd, waardoor de eindstand 5-1 was.

Volgende week speelt Sallandia zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Reaal Dronten.


Comments are closed.