Categorie | Senioren

Slap Sallandia wint bekerduel eenvoudig

Het werd gisteren een eenvoudige zomermiddag voor Sallandia; zonder al te veel inspanning werd het eerste bekerduel gewonnen tegen Vilsteren. Coach Johan van Ommen was na afloop desondanks verre van tevreden over de 5-1 winst, omdat het volgens hem leek alsof de selectie zich nog in vakantiesferen waande.

In de bekerpoule is Vilsteren de absolute underdog, zo hebben ook de spelers van Sallandia schijnbaar gedacht. Het klassenverschil was al heel snel duidelijk en in dit geval leidde dat tot laconiek voetbal met enorm veel slordigheden… Het regende kansen voordat Rick Wolvenne de score opende in de tiende minuut. Niet veel later maakte de centrumspits zijn tweede en vlak voor de rust scoorde John Ross Bonevacia de 3-0.

Na de hervatting wist Abdullah Secka al snel het net te vinden, maar daarna was het over. Onzorgvuldig gingen de zwartgelen met de geboden ruimtes om en paal en lat werden geteisterd. Ook de dappere sluitpost van Vilsteren werd in de gelegenheid gesteld ballen te pakken. Het duel ebde bijna in slow motion weg en menig speler waande zich nog op een vakantie eiland. De warmte was er wel naar, maar de coach eiste meer. De gasten, onder leiding van Marc Slettenhaar, mochten zelfs een eretreffer aan laten tekenen, tien minuten voor tijd.

Johan van Ommen reageerde geërgerd na afloop: ‘Natuurlijk ben ik niet tevreden! Met alle respect, maar tegen zo’n campingelftal moet je al gauw met tien goals verschil winnen.’ Duidelijke taal van een coach die meer verwacht van zijn selectie dan het behalen van een eenvoudige overwinning. ‘Er zijn veel nieuwe jongens bij gekomen en dat heeft tijd nodig, maar ik mag toch wel verwachten dat men een pass over vijf meter bij elkaar in de voeten kan spelen.’

Bekerduel: Sallandia – Vilsteren 5-1 (3-0)


Comments are closed.