Categorie | Senioren

Sallandia zet Twello makkelijk van zich af

In een, op de eerste tien minuten na, eenzijdige wedstrijd heeft Sallandia zich vanmiddag naar de vierde plaats in de vijfde klasse G gespeeld. Tegen het hooggeklasseerde SV Twello liep de ploeg van trainer Johan van Ommen na de theepauze in gestaag tempo uit naar een verrassend ruime overwinning.

Binnen vijf minuten kreeg Twello een grote kans, maar door goed keeperswerk van Buran bleef het 0-0, wat voor Sallandia het sein was om te gaan voetballen. Manuel Schotman maakte de verdiende 0-1 en kort daarna wisten de Deventenaren drie kansen te verprutsen, waardoor Twello in de wedstrijd bleef.

Na de rust ging de ploeg van trainer Johan van Ommen door met het creëren van kansen en werd het halverwege het tweede bedrijf door Mitchell Kiffen 0-2. Kort daarna deed Twello nog iets terug, maar één minuut later maakte Marco van Riet 1-3 door een penalty te benutten.

Nog geen vijf minuten later maakte invaller Omar na een mooi uitgespeelde aanval 1-4 en tien minuten voor het einde van de wedstrijd werd de 1-5 gemaakt door Van Meeteren. Sallandia vergat nog zeker drie keer te scoren tot ergernis van trainer Johan van Ommen.

,,Als je kansen krijgt om de tegenstander in eigen huis met dubbele cijfers te verslaan, moet je dat ook doen”, vond Van Ommen. ,,Maar ik ben wel blij dat mijn team zo goed kan voetballen.”

5G: SV Twello – Sallandia 1-5 (0-1)
Doelpunten Sallandia: Manuel Schotman, Mitchell Kiffen, Marco van Riet, Omar, M van Meeteren.


Comments are closed.