Categorie | Senioren

Sallandia wint verdiend van Go Ahead

Op zondag 28-3-2010 stond voor Sallandia de thuiswedstrijd tegen Go Ahead gepland. Voor deze wedstrijd kon Dave Kok geen beroep doen op 3 spelers, Harold Broekhoff geblesseerd en geschorst waren Ali Bulduk en Jorden Boer. Daar tegenover stond de terugkeer van Dirk-Jan Uenk, na bijna een jaar blessureleed.

 Voor de wedstrijd tegen Go Ahead gold voor Sallandia maar een ding en dat was winnen. Na de aftrap voor de 1e helft was het in het begin wat voorzichtig aftasten door beide elftallen en het waren de bezoekers die de eerste kans kregen. De speler van Go Ahead schoot de bal voorlangs. Hierna werd Sallandia sterker en nam het heft stevig in handen en in de 13e minuut resulteerde dat in de eerste grote kans voor Sallandia. In onoverzichtelijk situatie in de 16-meter wordt de bal hard voorlangs geschoten door Marco van Riet. Echter 2 minuten later was het wel raak voor de gastheren, Frits Drogt veroverd de bal in fel duel op het middenveld en geeft een steekbal, waarop de Go Ahead doelman iets te lasat reageerd en Rick Wolvenne hem kan uitspelen en de 1 – 0 scoren. Go Ahead probeerd na deze tegengoal wat terug te doen en uit hun aanval, welke simpel werd opgevangen door verdediging van Sallandia, scoorde Mitchell Kiffen uit een snel counter van Sallandia de 2 – 0 in de 18e  minuut. Na deze voorsprong bleef Sallandia de sterkere ploeg en kreeg het de kans om de score verder uit te bouwen, echter een aantal grote kansen werden niet verzilverd en werd er dus gerust met een stand van 2 – 0.

In de rust werd er door Dave Kok aangegeven scherp te blijven en er kort op te zitten, zodat Go Ahead geen kans kreeg om in de wedstrijd terug te komen.

Na de aftrap voor de 2e helft was het Sallandia, dat onder leiding van de sterk spelende Ernesto Nikkels, de slag op het middenveld won. En gedurende de 2e helft creeerde de thuisploeg nog een aantal kansen, waaronder een schot van Manuel Schotman op de paal. Hier tegenover kreeg Go Ahead een grote kans, echter de inzet werd met grote moeite door Manuel Schotman van de lijn gehaald. Gedurende de 2e helft werd er niet meer gescoord en wint Sallandia de thuiswedstrijd met 2 – 0 van Go Ahead.

De thuisploeg verdiend een groot compliment voor de getoonde inzet en man of the match was Ernest Nikkels. Tevens kon de thuisploeg de rentre vieren van Dirk-Jan Uenk, viel in de 63e minuut, na bijna een jaar van blessureleed.

Door deze overwinning heeft Sallandia de laatste plaats overgedaan aan Wilp en is de achterstand op concurent Holten tot op 2 punten geslonken. Op zaterdag 3-4-2010 speelt Sallandia de volgende thuiswedstrijd tegen Colmschate en als het speelt als tegen Go Ahead dan kan het misschien punt(en) pakken.


Leave a Reply