Categorie | Senioren

Sallandia wint ook derde helft bij Davo

Bron: Deventervoetbal.nl

Door een scheidsrechterlijke dwaling en het daaropvolgende protest van de thuisclub, moest gistermiddag de tweede helft van het duel tussen Davo en Sallandia worden overgespeeld. Met een 2-3 stand en dus 45 minuten op het scorebord begonnen beide teams aan het inhaalduel en eindigden bij het laatste fluitsignaal met een 4-5 stand.

In die te spelen 45 minuten was Sallandia de dominante ploeg, vanaf het begin veel kansen creërend. Er hadden al twee doelpunten op het bord mogen staan toen de 2-4 uiteindelijk wel viel. Na bijna tien minuten spelen was het namelijk Abdullah Secka die, vanuit een vlot lopende aanval, bekwaam afrondde. Daarmee gaven de gasten vlot aan dat er weinig te halen viel. Sallandia bleef vrijuit voetballen en kreeg ook legio kansen, maar ging daarmee bijzonder slordig om.

Davo putte daaruit moed en probeerde, gepaard met veel inzet, terug te knokken. Een vuist kon de thuisclub niet maken, maar het team van trainer Johan van Ommen bleef kansen missen. Het team kan echter altijd rekenen op de kwaliteit van Rick Wolvenne. De spits van Sallandia maakte zes minuten voor het einde de beslissende 2-5 en daarmee leek het duel over en uit.

Met die intentie speelde Sallandia derhalve, maar Davo toonde veerkracht en strafte het slordige Sallandia binnen vier minuten twee keer af. Johan van Ommen stond toen cynisch te applaudisseren langs de lijn, een signaal naar zij nonchalante team. ‘Ik klapte inderdaad voor de wanvertoning’, brieste de hoofdcoach. De boze trainer snapte dat zijn team de teugels liet vieren. ‘Het was nooit een wedstrijd en ik baal er dan goed van dat het dan zo wordt verpest.’

Het koste zijn team slechts het doelsaldo, want de tijd bleek tekort voor de thuisploeg. Van Ommen zal zijn ploeg nog wel herinneren aan die twee onnodige doelpunten binnen vier minuten, maar kijkt ook tevreden naar de ranglijst waarop Sallandia weer serieus meedoet.

4H: Davo – Sallandia 4-5 (2-3) restant
Doelpunten Sallandia: Abdullah Secka, Rick Wolvenne


Comments are closed.