Categorie | Senioren

Sallandia wint met negen man toch

Sallandia maakte het zichzelf donderdagavond erg moeilijk, maar uiteindelijk voerde het de spanning met een zege torenhoog op in 5G. De Deventer ploeg scoorde vlak voor het einde, met negen man op het veld, toch de winnende treffer tegen Cupa (1-2).

Na vijf minuten spelen leek er geen vuiltje aan de lucht voor de equipe van trainer Johan van Ommen. Het inhaalduel in Bussloo stond toen net op 0-1 door een treffer van spits Rick Wolvenne. Het wachten was vervolgens op meer treffers. Die bleven pijnlijk genoeg uit en dat lag niet aan de kansen die de spitsen kregen. Eigenlijk was een logische ruststand 0-5 geweest.

Dom
‘Dat neem ik mijn ploeg wel kwalijk’, mopperde de hoofdcoach na afloop. Het meest frustrerende voor Van Ommen was de tweede gele kaart die zijn aanvoerder kreeg vlak voor de rust. ‘Ongelooflijk dom, zo benadeel je de ploeg enorm.’ Rick Wolvenne bleef praten na het ontvangen van een gele kaart, waarop een tweede volgde en dat leverde een logische voortijdige veldverwijzing op.

Met tien man had Sallandia na de thee iets meer druk van de thuisploeg te verduren, maar echte grote kansen bleven uit. Na een vol uur spelen ontving de snelle rechtsbuiten Ross Bonevacia een directe rode kaart. De scheidsrechter oordeelde een slaande beweging te hebben waargenomen, bij het losrukken uit een duel. Maar aan veerkracht ontbrak het de Deventer ploeg niet gisteravond.

Flair
Sallandia kreeg met negen man grote kansen, echter bleef het verzilveren daarvan lastig voor onder meer Mitchel Kiffen en Mehmet Colaç. De thuisploeg van Robert Peterman scoorde de gelijkmaker en was er iets nieuws nodig dat de Sallandianen hielp. Dat frisse werd de 16-jarige Patrick Maneschijn. Met zijn brutale flair zorgde de B-speler voor veel dreiging. ‘Mooi zo’n jong gansje’, genoot Johan van Ommen na het zinderende slot.

Tot aan het slotakkoord wisten de negen Deventenaren gevaarlijker te zijn dan Cupa, waardoor de winnende treffer van Leroy Rietman niet eens als verrassend kon worden beschouwd. Trainer Van Ommen is uiteindelijk trots op zijn ploeg en voorziet een spannend slot van de competitie. ‘Ja, nog drie wedstrijden. En mogelijk negen punten. Het kampioenschap is niet ondenkbaar.’

5G: Cupa – Sallandia 1-2 (0-1)
Doelpunten Sallandia: Rick Wolvenne, Leroy Rietman


Comments are closed.