Categorie | Senioren

Sallandia wint in Zwolle

Voor Sallandia stond gisteren de uitwedstrijd tegen Ulu spor uit Zwolle op het programma. Doordat Ulu spor 2 weken geleden de inhaalwedstrijd tegen Orderbos had gewonnen was het verschil tussen beide ploegen 5 punten. De belangen waren dus groot voor Sallandia, immers bij winst zou het namelijk meer afstand nemen van de onderste plaatsen en in de middenmoot komen. Tijdens de wedstrijdbespreking werd door Albert Broekhuis aangegeven er vanaf de eerste minuut direct fel erop te zitten en naar voren te verdedigen, zodat Uluspor niet in de wedstrijd zou komen, immers de thuisploeg had een aantal technisch vaardige spelers.

Nadat de scheidsrechter had gefloten voor het begin van de 1e helft zaten de gasten uit Deventer er direct fel op en probeerde de thuisploeg te overrompelen. Ulu spor had in het begin duidelijk moeite met de wedstrijd instelling van de Sallandia spelers en kwam er niet meer uit. Na 10 minuten kreeg Sallandia een vrije trap ter hoogte van de middenlijn en deze werd snel genomen door Marco van Riet en hij zette Dirk-Jan Uenk alleen voor de keeper. Uenk had geen moeite om de hem geboden kans te verzilveren, 0-1. Na deze vroege voorsprong bleven de bezoekers naar voren voetballen en het was Dirk-Jan Uenk, die in de 20e minuut, na een strakke pass van Nicky Nagetgaal de bal controleerde en vanaf een meter of 20 verwoestend uithaalde, 0-2. Echter het duurde niet lang of de thuisploeg kwam weer in de wedstrijd, in de 25e minuut werkte de buitenspelval van Sallandia niet en scoorde de thuisploeg 1-2. Hierna werd de wedstrijd wat rommeliger en kreeg Sallandia na een half uur spelen een penalty, nadat Patrick te Braak binnen de beruchte lijnen was gevloerd, echter de strafschop werd gemist door Rick Wolvenne. Na deze gemiste strafschop, probeerde Rick Wolvenne het met een aantal afstandschoten, echter hij had het geluk niet aan zijn zijde. Totaal onverwachts kwam de thuisploeg in de 37e minuut op gelijke hoogte, nadat een wat vreemd schot door Alex Minnes totaal verkeer werd beoordeeld, 2-2 en de wedstrijd was weer open. De bezoekers uit Deventer wisten in de 40e minuut toch weer op voorsprong te komen, nadat Patrick te Braak de 2-3 binnenkopte uit een corner van Adem Kocak.

In de rust werd door Albert Broekhuis nogmaals duidelijk aangegeven naar voren te blijven verdedigen en dan gebruik maken van de ruimte die Uluspor zou gaan weggeven. Nadat de scheidsrechter had gefloten voor het begin van de 2e helft probeerden de bezoekers uit te voren wat door Albert Broekhuis was aangegeven, echter naarmate de wedstrijd vorderde zakte het niveau naar een bedenkelijke peil.
Beide ploegen probeerde het wel, maar het was niet best. Des ondanks kregen de bezoekers nog een aantal kansen, een schot van Nicky Nagtegaal nog net gepakt door de keeper, een kopbal van Patrick te Braak en een aantal afstandsschoten van Rick Wolvenne en Dirk-Jan Uenk. De laatste 10 minuten speelden Ulu spor alles of niets, echter de Sallandia verdediging onder leiding van Lorenzo Bink en een goed spelende Rodney Bannink gaven geen krimp en uiteindelijk was de winst voor Sallandia, 2-3.

Sallandia pakte hiermee 3 belangrijke punten en nam afstand van de degredatiezone en belandde hierdoor in de middenmoot. Aankomende zondag staat voor Sallandia de thuiswedstrijd tegen Alexandria op het programma en kan het proberen om punten te pakken tegen de tilelkandidaat.


Comments are closed.