Categorie | Senioren

Sallandia wint eenvoudig in Twello

Voor Sallandia stond zondag 23 september de uitwedstrijd tegen sv.Twello op het programma. De technische staf was vooral benieuwd of de ploeg een goed vervolg aan de puike wedstrijd tegen TKA kon geven. Trainer Johan van Ommen had besloten om met de dezelfde spelers te starten. M.u.v. Baris Topbac (liesblessure), zijn plaats werd ingenomen door Kay Heesen.
De opstelling van Sallandia was als volgt; Burhan Gur – Mitch Regelink – Manuel Schotman – Adem Yurukel – Jeffrey Evers – Omar Choujar – Marco van Meeteren – Marco van Riet – Rick Wolvenne – Kay Heesen – Ross Bonevacia.
Wissels; Wesley Bosch – Leroy Rietman – Mazlum Gunesli – Jesse Emond.

De bezoekers uit Deventer hadden een droomstart, al in de 2e minuut kon Manuel Schotman, volledig vrij, de 0-1 binnenkoppen. Na deze vroege voorsprong speelde de ploeg uit Deventer de bal rustig rond en maakte gebruik van zijn snelle spelers en lieten de gastheren geen mogelijkheid om in hun spel te komen. Na de zoveelste goed opgezette aanval kon Rick Wolvenne in de 24e minuut de terechte 0-2 in de verre hoek binnenschieten. Hierna veranderde het spelbeeld niet, Sallandia was oppermachtig en bleef het spel dicteren. Vlak voor rust werd de wedstrijd beslist en scoorde Omar Choujar in de 41e minuut de 0-3 en werd de 0-4 in de 45e minuut door Kay Heesen gemaakt.

Tijdens de rust werd door Johan van Ommen aangegeven om in de 2e helft vooral rustig te blijven en de bal rond te blijven spelen en dan zouden de kansen wel komen. Al kort naar aanvang van de 2e helft was het duidelijk dat de bezoekers uit Deventer het wel best vonden en speelde in een veel te laag tempo. Ondanks het lage tempo kon Twello hier weinig tegenover zetten en bleef Sallandia het betere van het spel houden, zonder dat dit echt grote kansen leidde. Na ruim een uur spelen werden de 3 wisselspelers door Johan van Ommen ingebracht. Het spelbeeld veranderde niet. Sallandia was beter, zonder echt grote kansen te creëren. Op een na, Leroy Rietman omzeilde de buitenspelval van Twello, speelde de keeper uit. Echter hij tikte de bal naast het doel. De gastheren kregen in de laatste minuten van de wedstrijd nog wat kleine kansjes en in de 87e minuut, na een misverstand in de Sallandiaverdediging, konden zij de 1-4 einduitslag scoren.

Sallandia won gisteren vrij eenvoudig van Twello en speelt dinsdagavond 25 september om 20.00 uur een oefenwedstrijd tegen Davo. Op zondag 30 september speelt Sallandia thuis tegen WWNA.

5G: SV Twello – Sallandia 1-4 (1-0)
Doelpunten Sallandia: Manuel Schotman, Rick Wolvenne, Omar Choujar, Kay Heesen


Comments are closed.