Categorie | Senioren

Sallandia weet eindelijk weer eens te winnen

Zondag 10-10-2010 stond voor Sallandia de thuiswedstrijd tegen Orderbos op het programma. Orderbos (het vroegere B en O) is een tegenstander waarmee Sallandia in het verleden een aantal spannende wedstrijden heeft tegen gespeeld. De gasten uit Apeldoorn waren nog ongeslagen in de competitie, terwijl de thuisploeg pas 1 keer wist te winnen. Voor de thuisploeg gold voor deze wedstrijd maar een resultaat en dat was de volle winst, zodat de aansluiting naar de middenmoot werd hersteld.

Voor deze wedstrijd speelden de E-pupillen van beide clubs een voorwedstrijd, welke eindigde (na een spannende wedstrijd) in een 5-4 overwinning voor de Sallandia-pupillen. Nadat de scheidsrechter had gefloten voor het begin van de wedstrijd, was snel duidelijk dat beide ploegen voor de winst gingen. Hierdoor ontstond zich een strijd die zich voornamelijk op het middenveld afspeelde en waarbij vinnige duels werden uitgevochten. De gasten uit Orderbos had wat meer balbezit, maar de thuisploeg was gevaarlijker. Na mate de 2e helft vorderde wist Orderbos zich eigenlijk geen kans te creëren en had het aan hun doelman te danken dat het met de rust nog 0-0 was. De keeper van Orderbos had een aantal goede reddingen op schoten van Dirk-Jan Uenk / Rick Wolvenne en Mitchel Kiffen.

Nadat de scheidsrechter had gefloten voor de 2e helft waren het de gastheren die direct het iniatief namen en de tegenstander onder druk zetten. Orderbos had duidelijk moeite met de spelopvatting van Sallandia en hadden de grootste moeite om onder de druk uit te komen. Sallandia kreeg steeds meer kansen en in 60e minuut kwam de bevrijdende 1-0 voor de thuisploeg. Nadat een duel op het middenveld werd gewonnen, werd Dirk-Jan Uenk diep gestuurd en hij speelde de keeper van Orderbos uit en schot beheerst binnen. Hierna gingen de gasten achterin een op een spelen om zo te proberen de druk op Sallandia op te voeren, echter dit leverde hun geen kansen op. Sallandia kreeg steeds meer ruimte en de thuisploeg dacht in de 75e minuut de wedstrijd te beslissen, nadat Dirk-Jan Uenk de 2-0 had binnengeschoten. Echter deze treffer werd ten onrechte afgekeurd. De gasten besloten om een extra aanvaller voor middenvelder in het veld te brengen en op deze manier de 1-1 te forceren, echter de verdediging van de thuisploeg gaf geen krimp. Daar tegen kreeg de thuisploeg nog enkele grote kansen, echter werden niet verzilverd en werd uiteindelijk de eindstand 1-0

Voor Sallandia was dit pas de 2e overwinning in de competitie en hiermee werd de aansluiting na de middenmoot weer hersteld. Op 19-10-2010 (om 20.00 uur) speelt jong-Sallandia tegen Activia voor de Telstar-cup. In jong-Sallandia spelen de jonge talenten uit het 1e / 2e en de A1 en B1. En op 21-10-2010 speelt Sallandia thuis om 20.00 uur de bekerwedstrijd tegen Klarenbeek. Sallandia speelt pas op 31-10-2010 de volgende competitiewedstrijd, namelijk tegen Victoria Boys. Voor deze wedstrijd zullen de meisjes C-elftallen van beide clubs een voorwedstrijd spelen.


Leave a Reply