Categorie | Senioren

Sallandia voetbalt tegen zichzelf en verliest

Afgelopen zondag stond voor Sallandia de uitwedstrijd tegen Emst op het programma. Emst is altijd een lastige tegenstander voor Sallandia. Trainer Albert Broekhuis kon niet beschikken over de geblesseerde Joeri Duijndam en Mitchel Kiffen (de hele week ziek geweest). Tijdens de wedstrijdbespreking afgesproken om in te zaken bij balbezit van de tegenstander, zodat achter hun verdediging ruimte zou ontstaan en dan van deze ruimte gebruik proberen te maken d.m.v. snelle uitbraken.

Nadat de scheidsrechter, onder perfecte omstandigheden, even na tweeën gefloten voor het begin van de wedstrijd waren het de gasten uit Deventer, die direct de eerste mogelijkheid kregen om te scoren, echter de verdedigers van Emst wisten met de grootste moeite dit te verhinderen. Sallandia bleef in de begin fase van de wedstrijd de betere ploeg en kregen na 10 minuten de volgende levensgrote kans, nadat Dirk-Jan Uenk net buiten de 16-meter werd vrijgespeeld, zijn breedtepass op Leroy Rietman werd nog net door een Emst-verdediger ontschept en tot corner verwerkt. Het waren de gastheren die na een kwartier de score opende, nadat een bal totaal verkeerd werd in gespeeld, onderschept werd door de Emst-aanvaller en deze liet zich dit buitenkansje zich niet ontnemen 1-0 5 Minuten laten was het alweer gelijk, nadat Rick Wolvenne op de rand van de 16-meter alle tijd had om de hoek uit te zoeken.Zijn schot onder in de hoek betekende de 1-1. Na deze gelijkmaker werden de gasten weer iets sterker en het was Rick Wolvenne, die werd vrijgespeeld in de 16-meter. Hij kwam alleen voor de keeper, maar hij schoot ruim naast. Even later stond het na 24 minuten 2-1 voor Emst, nadat zij een penalty kregen na vermeend hands van Manuel Schotman. De ene scheidsrechter geef een penalty, terwijl de ander laat doorspelen. Hierna begonnen de spelers van Sallandia steeds meer tegen elkaar en tegen de scheidsrechter te praten, waardoor en eigenlijk niet meer aan het voetballen kwamen.

Nadat de 2e helft was begonnen zakten de gastheren in en lieten Sallandia komen, zodat zij met snelle uitvallen voor gevaar konden zorgen. De bezoekers uit Deventer probeerde Emst onder druk te zetten en zo de gelijkmaker te produceren. Echter de frustraties bij de Sallandia-spelers liep steeds meer op en dit resulteerde in veel gespraat tegen elkaar, de tegenstander en vooral de scheidsrechter. Hierdoor vergaten de bezoekers te voetballen en kon Emst uiteindelijk gemakkelijk overeind blijven en gevaar stichten met hun uitvallen. In de uitslag veranderde uiteindelijk niets en het bleef 2-1.

Doordat Sallandia teveel met zich zelf en met de scheidsrechter bezig was, heeft het zich zelf mooi te kijk gezet. Als men een goed resultaat wil behalen, dan zal men als een team moeten spelen en vechten voor iedere meter en niet tegen elkaar lopen ouwehoeren. De geleverde prestatie van gistermiddag was Sallandia onwaardig en door deze nederlaag zakt de ploeg steeds verder weg op de ranglijst en in plaats van naar boven te kijken moet men nu er al rekening mee houden dat de strijd tegen degradatie steeds dichterbij komt.


Leave a Reply