Categorie | Uncategorized

Sallandia vindt plannen nóg scheef

Met een goed gefaciliteerde fusieclub van De CJV’ers en Sportclub Deventer als buren, vreesde Sallandia eerder al minder aantrekkelijk te worden voor (nieuwe) leden.

Volgens Harry Preusterink van Sallandia willen Sportclub Deventer en De CJV’ers alleen met elkaar verder en sluiten zij de andere twee buiten. De gemeente meldt dat Sportclub Deventer en De CJV’ers vinden dat hun cultuur verschilt van die van Sallandia. De CJV’ers en Sportclub op hun beurt stellen dat Sallandia nooit voor een fusie openstond. Preusterink: ,,Wij redden ons prima en zagen dus geen noodzaak voor fusie. Door de fusieplannen van De CJV’ers en Sportclub Deventer en de faciliteiten die zij dan krijgen, kwam het anders te liggen.” Het voelt alsof de clubs tegen elkaar ‘worden uitgespeeld’. ,,De relaties zijn weleens beter geweest. Maar het is Sportclub Deventer en De CJV’ers niet te verwijten dat zij toehappen als de gemeente de hoofdprijs toeschuift. Zij spreken over alles hun veto uit. Zoals over één beheersstichting voor het park, met gezamenlijke inkoop van energie en centrale planning van veldgebruik. Daar zijn wij vóór en dan kun je zelfstandig blijven.”

,,Het lijkt alsof de gemeente het aantal voetbalclubs in Deventer wil terugbrengen. Opvallend zijn ook de bedragen waar het om gaat. Die zijn fors voor amateursport.”

Sallandia wil wel samenwerken met WWV. ,,Met kunstgras voor gezamenlijk gebruik, op ons veld. Een lichtinstallatie staat daar al. De WWV-kantine kan gedraaid worden. Dan kijk je op dat veld uit en niet op de parkeerplaats. Met bijvoorbeeld reclameborden komen we er wel uit. De gemeente wil het echter niet. Zelfstandig blijven is geen optie, dan gebeurt er nagenoeg niets en komen we er bekaaid af.”

De verhoudingen zijn zoek, zegt hij. ,,Bij een fusie Sportclub Deventer/De CJV’ers komt er een nieuwe kantine voor die club. Fuseren wij met WWV, dan moeten we het doen met onze huidige, te kleine kantine. Wij krijgen alleen nieuwe kleedkamers bij twee fusieclubs. Die komen onder de nieuwe kantine van De CJV’ers/Sportclub, ver van onze velden.”

De gemeente wilde eigenlijk één fusieclub, maar ziet in dat daarvoor het draagvlak ontbreekt. Dat nu de variant Sallandia/WWV is opgenomen is opmerkelijk. De gemeente zei eerder daar niets in te zien en daar geen extra geld in te willen stoppen.


Leave a Reply