Categorie | Senioren

Sallandia verliest in doelpuntenrijke wedstrijd van Alexandria

Gisteren stond voor Sallandia de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Alexandria op het programma. Doordat Ali Ozen niet op tijd was, moest Albert Broekhuis zijn opstelling op laatste moment aanpassen.

Nadat de scheidsrechter Dhr.Tamer uit Hengelo had gefloten voor het begin van de 1e helft, zat de thuisploeg er direct fel op. Dit tot groot ongenoegen van de bezoekers uit Apeldoorn, welke dit in woord en gebaar duidelijk lieten blijken. De 1e grote kans was voor de thuisploeg in de 5e minuut, nadat Dirk-Jan Uenk over links door kwam en zijn afgemeten voorzet door Ali Bulduk veel te zwak werd binnen geschoten. Een minuut later kregen de bezoekers een vrije trap, welke, nadat deze van richting werd veranderd, door Sallandia-keeper netjes over de lat werd getikt. Hierna werd de strijd hoofdzakelijk op het middenveld uitgevochten en probeerde de thuisploeg navoren te voetballen en Alexandria onder druk te zetten, wat geleidelijk aan steeds beter lukte. Alexandria kwam er af en toe uit met een gevaarlijk counter, wat hun 2 kansen opleverde. Een mislukte voorzet werd door Alex Minnes nog net over de lat getikt, terwijl niet veel later de Alexandria-spits in eens een op een kwam te staan met de Sallandiadoelman. Echter Alex Minnes bleef rustig en wist de inzet onschadelijk te maken. Het was de thuisploeg die de score opende in de 20e minuut, nadat Sallandia een vrije trap kreeg net over de middenlijn. In eerste instantie wisten de verdedigers de bal weg te werken. Maar nadat Ali Bulduk de bal over de keeper richting 2e paal stuurde, was Patrick te Braak erbij en gaf het laatste zetje, 1-0. Na deze voorsprong bleef Sallandia navoren voetballen om zo de voorsprong uit te bouwen. Echter het waren de bezoekers uit Apeldoorn, die in 32e minuut op gelijke hoogte kwamen, nadat een verre uittrap van de Alexandriakeeper verkeert werd verwerkt door een Sallandiaverdediger, waardoor de hun spits alleen voor Alex Minnes kwam en hem kansloos liet, 1-1. Niet veel later kregen de gasten opnieuw een vrije trap op een meter of 20 van de goal en deze werd snoeihard onderkant lat binnengeknald, 1-2. De gastheren probeerde nu nog voor de rust de gelijkmaker te forceren, echter door knullig balverlies in de 44e minuut, waarbij het hele Sallandia-elftal in voorwaartse beweging was, scoorden de bezoekers uit de counter de 1-3, dit was tevens de ruststand.

In de rust werd door Albert Broekhuis aangegeven dat de achterstand werd veroorzaakt door 2 persoonlijke fouten en dat er in de 2e helft fel moet worden gestart, zodat Alexandria direct onder druk werd gezet. Er werd 1 wissel doorgevoerd, Omar Choujar uit de A1 maakte zijn debut in het 1e van Sallandia. Nadat de scheidsrechter had gefloten voor begin van de 2e helft, probeerden de Sallandiaspelers de bezoekers onder druk te zetten, wat echter wat moeizaam ging omdat de bezoekers er steeds weer uitk wamen met snelle counters. In 43e minuut wisten de gasten de 1-4 te scoren, nadat Ali Bulduk zijn directe tegenstander uit het oog verloor. De gasten uit Apeldoorn dachten dat de wedstrijd gespeeld was, echter de gastheren kwamen al snel weer in de wedstrijd. In de 56e minuut kopte Rick Wolvenne, na een strakke corner van Adem Kocak, hard binnen, echter een Alexandria spelers bracht redding door met de hand de bal de doellijn te halen. Dit betekende een penalty, welke door Dirk-Jan Uenk beheerst werd binnen geschoten, 2-4. De thuisploeg geloofde er weer in en ging op zoek naar de aansluitingstreffer, echter had zat hun niet mee. Het waren de gasten die in 79e minuut de 2-5 scoorden, nadat de scheidsrechter niet floot voor een overtreding op Adem Kocak en zij uit de counter toesloegen. Vanaf dit moment speelde de thuisploeg alles of niets en in de 82e minuut speelde Omar Choujar zijn directe tegenstander uit en zette Dirk-Jan Uenk met een bekeken pass alleen voor de Alexandria keeper 3-5. Vanaf dit moment sloeg de paniek toe bij de bezoekers uit Apeldoorn en zij probeerde met allerlei middelen de thuisploeg af te stoppen. De thuisploeg kwam in 86e minuut op 4-5, nadat een fel storend Sallandia-middenveld de bal veroverde en hierna Dirk-Jan Uenk vonden en zijn schot belandde binnenkant paal in het doel. Hierna begon een hectische laatste fase van de wedstrijd (waarbij 5 minuten blessuretijd werd bijgetrokken), in deze fase was Sallandia sterker en kreeg het nog 2 grote kansen. Ten eerste wist de Alexandria-keeper een schot van Omar Choujar te keren en een kopbal van Rick Wolvenne ging net voor de goal langs. In de laatste minuut was erna een corner nog een scrimmage voor goal van Alexandria, echter de bezoekers wisten met heel veel moeite de bal weg te werken en dit betekende een eindstand van 4-5.

Dit was een uiterst zure nederlaag voor Sallandia, omdat er door een paar persoonlijke fouten de wedstrijd werd weggeven. Echter de thuisploeg verdiende een grrot compliment omdat het tot de laatste minuut bleef vechten voor een punt en dat het zich niet heeft laten provoceren door de gasten. Ook verdienen de jeugdspeler Adem Kocak, Alesio Tronica en Omar Choujar een compliment voor hun vertoonde spel en inzet. Volgende week speelt Sallandia thuis tegen sv Twello en dan zullen we proberen de punten thuis te houden.


Comments are closed.