Categorie | Senioren

Sallandia vergeet te winnen bij TKA

In een spannende wedstrijd tegen koploper TKA deed Sallandia zich donderdagavond tekort. In de eerste helft was TKA iets dreigender dan Sallandia, maar zonder echt kansen te creëren. Na de pauze werd de ploeg van trainer Johan van Ommen echter gevaarlijk, maar reikte niet verder dan een gelijkspel.

‘Bij de eerste best lopende aanval van Sallandia werd de 0-1 afgekeurd door de zeer zwakke scheidsrechter, die buitenspel zag, wat het niet was’, mopperde Van Ommen. Nog geen tien minuten later was er in de ogen van de trainer weer een discutabele beslissing van de leidsman. ‘Hij keurde ook de tweede goal van Sallandia af. Dit tot ontsteltenis van iedereen.’

Gevaarlijk
De wedstrijd bleef eerder spannend dan goed, maar er waren mooie en strijdvolle momenten in de wedstrijd. In de tweede helft werd Sallandia echt gevaarlijk en maakte Adem Yurucel al na vijf minuten de verdiende 0-1. Dat was het moment dat Sallandia via de counter via Kay Heese (2x), Adem Yurucel en Mehmet Colak aandrong en daarbij werden volgens Van Ommen handsballen van TKA over het hoofd gezien.

‘We hadden de doelpunten voor het intikken en het had maar zo 0-4 of 0-5 kunnen staan’, vond Van Ommen. ‘Ja, als je zulke kansen mist, moet je niet naar anderen wijzen op het moment dat je dan het deksel op de neus krijgt. We waren heer en meester en door twee fouten sta je zomaar achter met 2-1.’ Sallandia gaf niet op en zocht voortdurend de aanval.

Talentje
De kleine, maar zeer snelle Patrick Maneschijn, volgens Van Ommen een talentje uit de B1, liep zo drie man van TKA voorbij en legde de bal panklaar voor de snelle inlopende Mehmet Colak die keihard binnen schoot. De 2-2 meer dan verdiend! Nog voor het affluiten van de scheidsrechter kreeg Maneschijn nog de kans op 2-3, maar wipte hij de bal net over het doel.

‘Mooi’, genoot Van Ommen. ‘Je brengt zo’n jong gozertje in en die geeft alles. Mooi, he?! En ik ben een trotse trainer na vandaag. ‘We hebben tegen twaalf man gespeeld en ons toch staande gehouden. Met bovendien legio kansen om als winnaar naar huis te gaan.’

5G: TKA – Sallandia 2-2 (0-1)
Doelpunten Sallandia: Adem Yurucel, Mehmet Colak


Comments are closed.