Categorie | Senioren

Sallandia vergeet te scoren tegen TKD

Bron: Deventervoetbal.nl

In een spannende derby tussen Turkse Kracht en Sallandia verzuimde het team van De Zandweerd het krachtsverschil te vertalen in treffers, zodat de stadsderby onbeslist bleef: 0-0.

Het duel had zomaar in 5-5 kunnen eindigen. Turkse Kracht kreeg twee goede kansen in het begin van de wedstrijd, waar Sallandia behoudender speelde en met een paar snelle uitvallen wat kansen kreeg. Doordat beide ploegen de aanval durfden te zoeken, bleef het een spannende en zeer sportieve wedstrijd. Patrick Maneschijn kreeg misschien wel de beste kans van de wedstrijd; de vlugge aanvaller liep maarliefst vier man en de keeper voorbij, maar vergat de bal binnen te schieten.

In de tweede helft werd Sallandia wel iets sterker en drukte het de thuisclub verder naar achteren, maar beide ploegen bleven de kansen en mogelijkheden missen. De wedstrijd ontpopte zich vervolgens tot een vechtwedstrijd met een sportief tintje. De scheids deed het prima op één moment na toen hij een handsbal van een speler van Turkse Kracht over het hoofd zag in ‘de zestienmeter’. Aan het eind van de wedstrijd was de pijp leeg bij de ploeg van Coskun Karademir, maar Sallandia wist niet goed met de geboden kansen om te gaan.

Uiteindelijk kon trainer Johan van Ommen wel leven met de uitslag: ‘De eerste helft waren we te lief en moeten we de beste kans van de wedstrijd afmaken, maar komen we op momenten ook goed.’ Het tweede deel kenmerkte zich volgens de trainer door een betere conditionele gesteldheid van Sallandia. ‘Maar we zijn dan te slordig in de eindpasses geweest, anders hadden we gewonnen’, aldus van Ommen.

4H: Turkse Kracht – Sallandia 0-0


Comments are closed.