Categorie | Senioren

Sallandia vergeet score uit te bouwen

Na een goed begin in Emst werd er bij Sallandia gisteren te gemakkelijk gedacht over de tegenstander. De Zandweerdclub, uitkomend in de vijfde klasse G, moest dat bekopen met een achterstand uit het niets, corrigeerde zich na de pauze, maar vergat uiteindelijk de score verder uit te bouwen (1-2).

In de eerste helft werd het maar zo 1-0 voor de thuisploeg, uit het niets. Voor de rust kreeg Sallandia toch nog drie of vier goede kansen op de gelijkmaker, maar was het bij de ploeg van trainer Johan van Ommen vooral het oude liedje weer: te gemakkelijk denken en niet scoren.

In de rust maakte trainer Van Ommen zijn spelers duidelijk dat als ze zo zouden blijven voetballen en meegaan in het hotseknotse voetbal van de tegenstander, dat ze dan geen punten mee zouden gaan nemen naar Deventer.

Dat hadden de spelers wel begrepen, want er werd in het tweede bedrijf uit een ander vaatje getapt dan voor de pauze. Sallandia liet de bal weer rond gaan en kreeg de ene kans na de andere. Drie minuten na de hervatting maakte Leroy Rietman de 1-1 door goed doorgaan en daarmee was de trend gezet: Sallandia was de baas, zonder groots te spelen.

Een klein kwartier voor het einde kwam de verlossende 1-2 door Bariş Topaş op zeer mooie wijze; aanname op de borst binnen het vijfmetergebied, waarna de voetballer de bal harden hoog in het dak van het doel schoot. Daarna vergat Sallandia weer de score uit te bouwen, maar de Deventenaren gaven ook niks meer weg, dus was de overwinning meer dan verdiend.

,,Mijn ploeg heeft met zwak voetbal deze wedstrijd gewonnen en is dus wel vooruit gegaan, want in andere wedstrijden tegen de onderste ploegen hebben we punten laten liggen”, concludeerde Van Ommen. ,,Vandaar ook dat ik tevreden ben met plek vier in de ranglijst. We hebben maar vier punten achterstand op de koploper.”

5G: Emst – Sallandia 1-2 (1-0)
Doelpunten Sallandia: Leroy Rietman, Bariş Topbaş


Comments are closed.