Categorie | Senioren

Sallandia van roze wolk gestoten

Bron: Deventervoetbal.nl

Na midweeks bijna voor een bekerverrassing te hebben gezorgd, vergat Sallandia vanmiddag in de competitie de winst te pakken in Apeldoorn. Bij WWNA liet de equipe van trainer Johan van Ommen de koppositie liggen na een 2-2 gelijkspel.

Sallandia verloor dinsdag in het bekerduel ook twee basisspelers. Daarnaast miste coach Johan van Ommen ook nog eens twee extra basisspelers en moest de trainer twee mannen inpassen die door ziekte eigenlijk niet fit waren. Voldoende ingrediënten voor een streep door de rekening op jacht naar de titel in de vijfde klasse G.

De eerste helft kon de ongeslagen Deventerclub nog wel de boventoon voeren tegen een paniekerig WWNA. De elf van Mehmet Ertan hanteerden ‘lange ballen’ voetbal, waar Sallandia erg veel moeite mee had. Sallandia creëerde maarliefst zeven uitgespeelde mogelijkheden, echter het rendement was laag. Alleen Omar Choujar wist het net te vinden voor de gasten uit Deventer.

Direct na de rust hoorden de gasten uit Deventer het duel te beslissen, maar toen die 0-2 uitbleef, moest Sallandia vlot achter de feiten aanhollen. Coach Johan van Ommen waande zich bijkans op Schiphol vanmiddag op sportpark Wiesel. De thuisclub joeg alle ballen hoog vooruit en Sallandia kende geen antwoord op het opportunistische spel.

Voetballend was men niet bij machte een vuist te maken tegen WWNA, dat de achterstand omboog naar een 2-1 voorsprong. Op de bank kende Van Ommen nauwelijks mogelijkheden om tactisch in te grijpen met al zijn afwezigen. Gelukkig had doelman Gür zijn topvorm van midweeks behouden en pakte een cruciale strafschop, waardoor een verlies uiteindelijk nog afgewend kon worden.

Het matige duel kon uiteindelijk gered worden door Ozan Ihtiyar, die vlak voor tijd de 2-2 op het bord wist te zetten. Dat het als een verlies voelt, valt vanaf de huidige ranglijst natuurlijk af te lezen.

Sallandia de kop had kunnen pakken. Of is het een geluk dat zowel Sportclub als TKA verzuimden te winnen?

Van Ommen: ‘Nee, dit voelt echt als een dik verlies tegen, weliswaar een lastige tegenstander. Wij vergaten zeker in de tweede helft de tegenstander onze wil op te leggen, zeker door een gemis van sleutelfiguren in het elftal.’ De tegenstander WWNA kon niet beter en Sallandia moet beter, kan de eindconclusie zijn. Echter Van Ommen had het laatste woord. ‘Mijn spelers waren vandaag niet bij machte iets te doen tegen het vechtvoetbal van WWNA op een dramatisch veld.’

5G: WWNA – Sallandia 2-2 (0-1)


Comments are closed.