Categorie | Senioren

Sallandia superieur in Zandweerdderby

Bron: Deventervoetbal.nl Door: Erik van Luttikhuizen

In de ‘burenruzie’ van de Zandweerd toonde Sallandia, dat met 3-0 eenvoudig maar slordig won, zich vanmiddag opvallend de sterkere tegenover Sportclub Deventer. Het was een eenzijdige wedstrijd bij Sallandia op deze zonnige zondagmiddag.

Sallandia was van meet af aan de betere dan buurman Sportclub. In de koppies van het team van trainer Johan van Ommen ging er de afgelopen weken wat mis, maar vanmiddag klopte het weer. ‘Het ging makkelijker dan ik dacht’, stelde Van Ommen vast. Zijn ploeg kent de betere voetballers, maar er komt veel meer bij kijken dan louter de bal in het bezit te houden. ‘Klopt, dat heeft mijn ploeg vanmiddag prima gedaan!’, vertelde de oefenmeester trots.

Sallandia was dan ook de ploeg met het meeste balbezit en de beste kansen. Eigenlijk had het na tien minuten al 1-0 moeten staan, toen een mooie aanval niet goed werd ingeschoten. Sportclub zette daar niet veel tegenover en speelde meer op de counter zonder echt gevaarlijk te worden. In de 20e minuut kreeg de thuisploeg, via een mooie aanval, een kans via Baris Topas. Zijn inzet werd echter uitstekend gepareerd door de sluitpost van Sportclub.

Beslissing
Nog geen acht minuten later viel de verdiende 1-0 door Leroy Rietman en Sallandia bleef maar kansen creëren, maar het verzuimde te scoren. Tot vijf minuten voor de thee. Het was Kay Heese die eigenlijk de vroegtijdige beslissing bracht met de 2-0, die uiteindelijk in de rust op het bord stond.

Na de pauze was het speelbeeld hetzelfde; Sallandia was de betere ploeg die ook niets meer weg gaf. Leroy Rietman ronde een prachtige solo bekwaam af voor de 3-0 en de gasten hielden het niet meer bij. Coach Van Ommen zag zijn ploeg de ene na de andere kans verprutsen en ergerde zich daar groen en geel aan. ‘Ja, tuurlijk! Als je de tegenstander met dikke cijfers naar huis kunt spelen, moet je dat ook doen.’ Maar al met al is Van Ommen een tevreden man: ‘Het gesprek van dinsdag heeft ons goed gedaan.’

Evaluatie
De trainer doelde op een evaluatie met zijn ploeg, na de verrassende nederlaag tegen Twello van het vorige weekeinde. Zo lijkt Sallandia tijdig weer terug op de rails te zijn, zeker voor een belangrijke week als de komende, uit tegen Turkse Kracht. Daarin is het aanhaken of afhaken wat de Zandweerdclub betreft. De titel in 5G is onderdeel van Turkse Kracht-Sallandia van komende zondag. De donderdag daarna wacht het lastige inhaalduel in Bussloo tegen Cupa en vervolgens op zondag de kraker tegen Turkse Kracht in Apeldoorn.

Van Ommen kijkt met een fitte selectie uit naar die drie duels in twee weken en weet nog niet of hij zijn basisopstelling gaat veranderen. ‘Dat weet ik nog niet, het stond redelijk goed vandaag. We zullen zien.’

5G: Sallandia – Sportclub Deventer 3-0 (2-0)
Doelpunten Sallandia: Leroy Rietman (2), Kay Heese


Comments are closed.