Categorie | Senioren

Sallandia speelt perfecte game

Bron: Deventervoetbal.nl

Afgelopen zondag toonde Sallandia zich kampioenskandidaat door de nummer 2 in 4H, Haarle, met 7-0 af te troeven. Het was vooraf een mooi affiche, de nummers twee en drie tegenover elkaar, beide op jacht naar een toppositie. Sallandia toonde de gehele wedstrijd dat er moest worden gewonnen; het team van trainer Johan van Ommen wil per se nog meedoen om de eerste drie plekken.

De Zandweerdploeg was weer op dreef en al in de 17e minuut was het raak door Wolvenne. De spits scoorde bekwaam, maar zag zijn team daarna vervallen in de trant van de laatste weken; veel kansen, weinig treffers. Het had wel 3-0 moeten staan toen Haarle voor het eerst voor de goal kwam en bijna de gelijkmaker binnen prikte. De dappere sluitpost Buran Gur hield zijn doel schoon, zoals de gehele wedstrijd. Dit voor de tweede keer op rij. Overigens bleef het ook hierbij met de kansen voor de gasten.

Zuinig
Sallandia zelf bleef vooruit voetballen en kreeg de ene na de andere kans, maar ging niet zuinig met de geboden mogelijkheden om, zodat het ‘slechts’ 1-0 bleef tot aan de rust. Na de pauze ging het tempo omhoog: de ploeg van trainer Van Ommen drukte Haarle in de hoek en al na drie minuten spelen was het 3-0! Patrick Maneschijnen (47e min.) en Mehmet Colak (49e min.) zorgden voor de snelle treffers. In plaats van consolideren, was het teken van langs de kant dat het gas erop moest en in de 56e minuut was het weer Wolvenne die kon juichen. De spits scoorde de 4-0 en het arme Haarle zag alleen maar geel zwart druk zetten en kwam er zelf niet meer uit .

Het laatste kwartier was voor de gasten niet leuk meer, want Sallandia bleef drukken, bleef maar in balbezit, maar bleef ook kansen missen. Twee A spelers mochten hun opwachting maken en genoten bij hun ploeg Sallandia van een fijne voetbalmiddag op de Zandweerd. Gescoord werd er ook nog, Baris Topac maakte in de 75e minuut, met een lepe lob, prachtig de 5-0, maar men was nog niet tevreden. Wolvenne maakte nog zijn derde van de middag en zette de 6-0 op het bord. Het slotakkoord was hoogstpersoonlijk voor Abdullah Secka; met een geniale lob zette hij zijn ploeg even voor tijd zelfs op zeven.

Fantastisch
‘Een perfecte game’, aldus coach van Ommen na het enerverende duel. ‘Mijn ploeg heeft het fantastisch gedaan en zo de deur naar de top drie open gezet.’ Helemaal tevreden was hij over het spel van zijn team. ‘Het mooie van alles is dat we echt een beregoede pot hebben gespeeld met alle facetten van het voetbal.’ Dat zijn ploeg er nog niet is, beseft de trainer maar al te goed. ‘We moeten nog vijf keer vlammen en dan zien we wel waar we staan.’

Voorzichtig kritisch oppert Van Ommen: ‘Ik kijk alleen naar mijn eigen ploeg, want mijn gasten moeten nog laten zien dat we daar ook horen te staan’, sluit de trainer Van Ommen af. Hij was tevreden over zijn jongens na de ruime zege op concurrent Haarle.

4H: Sallandia – Haarle 7-0


Comments are closed.