Categorie | Senioren

Sallandia speelt met Haarle

Bron: Deventervoetbal.nl

In een eenzijdige wedstrijd was Sallandia gistermiddag op sportpark De Pastoorsmoat maten te groot voor Haarle, wat ook in de score werd uitgedrukt. De Deventer ploeg won met 2-6 en kan weer naar boven kijken op de ranglijst.

Na negen minuten was het al raak toen Mitchel Kiffen binnenwerkte. Het was de voorbode van een eenvoudige wedstrijd waarin het krachtsverschil te groot was. Haarle kreeg maar weinig grip op de spelers van Sallandia die na 33 minuten opnieuw konden juichen. Ricky Wolvenne toonde zijn instinct voor de 0-2. Een paar minuten later was het schrikken in het Deventer kamp; Mitch Regeling werd van het veld gedragen met een mogelijke kruisbandscheuring. Tot aan de rust waren de mannen van trainer Van Ommen onder de indruk van het voorval.

Na de rust pakte zijn ploeg het weer op en was de thuisclub niet bij machte de wedstrijd te keren. Dit ondanks de aansluitingstreffer die viel. Want kort daarna was het Maneschijn-tijd. Het ‘jonge veulen’ van 16 jaar scoorde in acht minuten tweemaal en gooide het duel daarmee definitief in het slot. Sallandia bleef tactisch zeer goed spelen en met snel combinatievoetbal was het Wolvenne in de 85e en 87e minuut die de stand uiteindelijk naar 2-6 bracht.

Johan van Ommen wilde best tevreden zijn na afloop, maar vond ook dat er nog een stuk of vier treffers bij hadden gemoeten. Blij en opgelucht moest de Deventenaar toch zijn na een moeilijke serie. ‘Ja, en of ik blij ben! Dit is een teamprestatie!’ Vooraf werd Sallandia weinig kansen toegedicht tegen Haarle. ‘Ik heb altijd gezegd dat ik vertrouwen heb in mijn ploeg.’ Tijd voor superlatieven had de coach niet. ‘Eerste maar eens een goede reeks maken!’

4H: Haarle – Sallandia 2-6 (2-3)
Doelpunten Sallandia: Mitchel Kiffen, Ricky Wolvenne (3), P. Maneschijn


Comments are closed.