Categorie | Senioren

Sallandia speelt een goede wedstrijd, ondank nederlaag

Op zondag 25-4-2010 stond voor Sallandia de thuiswedstrijd tefen titelkandidaat Dieze West op het programma. Na de nederlagen tegen de direkte concurrenten Holten en Wilp betekende dit, dat Sallandia een zware wedstrijd tegemoed ging.

Dave Kok miste een groot aantal spelers, door blessures Rick Wolvenne & Jerry Buitenhuis, terwijl Marco van Riet & Sophea Uk geschorst waren en Bjorn Jansen & Dirk-Jan Uenk afwezig waren. Tevens waren vanwege lichte blessures Lorenzo Bink & Nicky Nagtegaal niet fit genoeg om te beginnen en zij waren reservespelers. Door het gemist van een groot aantal basisspelers, moest Dave Kok een beroep doen op Bejamin Evers (keeper 2e) en de jeugdspelers Samed Dinmenlez (uit de A1) en Ogun Mutlu (uit de B1), alle drie begonnen in de basis, terwijl Alesio Tronica (uit de B1) bereid was om als reservespeler op de bank te gaan zitten.

Tijdens wedstrijdbespreking was door Dave Kok aangegeven dat Dieze West veelvuldig de lange bal zou gaan hanteren en dat er dus kortgedekt moest worden en de linies kort op elkaar te houden, zodat er voor de gasten geen ruimte zou ontstaan.

Nadat de goed leidende scheidsrechter Dhr.Smeenk had gefloten voor het begin van de 1e helft, ontwikkelde zich al snel de wedstrijd, zoals Dave Kok had voorspelt. Dieze West hanteerde steeds weer de lange bal en creeerde hier eigenlijk niet veel gevaar mee, omdat de jonge Sallandiaverdediging hun taken uitvoerde zoals Dave Kok tijdens de wedstrijdbespreking had aangegeven. De gasten uit Zwolle waren het meest in balbezit en Sallandia streed voor elke meter en waren niet van plan zich na de slachtbank te laten leiden. Naar mate de 1e helft vorderde raakten de gasten uit Zwolle steeds meer geirriteerd, omdat de goal uitbleef en de Sallandiaspelers maar bleven knokken voor iedere meter. Sallandia werd af en toe zeer gevaarlijk bij snelle uitvallen. Het was toch de titelkandidaat uit Zwolle dat in 35e minuut de score opende, doordat 2 Sallandiaspelers iets te gretig instapten. Hierdoor kwan een Dieze Wast aanvaller vrij op de rand van de 16-meter en schot de bal binnen. Dit was tevens de ruststand

Tijdens de rust werd door Dave Kok nogmaals de puntjes op de i gezet en een gemotiveerd Sallandia kwam uit de kleedkamer. De gastheren waren er van overtuigd dat er een goed resultaat te halen viel tegen de gasten uit Zwolle.

Vanaf het begin van de 2e helft ontwikkelde wedstrijd zich, net als in de 1e helft, Dieze West dat veelvuldig de lange bal hanteerde en geconcenteerd en voor ierder meter vechtend Sallandia. De gasten hadden duidelijk problemen met wedstrijdinstelling van Sallandia en lieten hun onvrede verbaal blijken aan de scheidsrechter. Het waren toch de gasten uit Zwolle die op een 2-0 voorsprong kwamen in de 55e minuut. De toeschouwers, die dachten dat Dieze West er nu over heen zou lopen, kwamen bedrogen uit. Sallandia legde zich niet neer bij 2-0 achterstand en kwamen al snel terug in wedstrijd. Nadat Jorden Boer over rechts goed was doorgegaan en zijn voorzet werd door Harold Broekhoff op waarde geschat. Echter Harold had het geluk niet aan zijn zijde, want de bal belande op de kruising. Maar bij de volgende volgende aanval was het wel raak. Na een verdedigingsfout van de gasten uit Zwolle, kwam Mitchel Kiffen ineens vrij voor de keeper en zijn schot zorgde voor de verdiende 1-2. Doordat de treffer in de 58e minuut viel, had Sallandia nog een half uur de tijd om op gelijke hoogte te komen. De gastheren gingen wat meer na voren voetballen en dwongen Dieze West met tomeloze inzet steeds verder terug. Dieze West bleef gevaarlijk met uitbraken, maar hun rechts- & linksbuiten werden door de jonge Sallandia-backs ,Samed Dinmenlez en Ogum Mutlu aan banden gelegd. Naar  mate de 2e helft vordere besloot Dave Kok achterin 1 op 1 te gaan spelen en wisselde de leeggespeelde Ali Bulduk voor een extra aanvaller, Alesio Tronica. Sallandia bleef de druk opvoeren op de verdediging van Dieze West en kreeg enkele kleine kansjes, welke niet werden verzilverd. In de 80e minuut werd de wedstrijd beslist, doordat de gasten uit snel uitgevoerde counter de 3-1 maakt, des ondanks bleef Sallandia aandringen om de 2-3 te maken, wat echter niet lukte.

Dieze West won deze sportieve wedstijd met 3-1, maar heeft het niet cadeau gekregen van goed spelende Sallandia. Bij Sallandia heerste, ondanks de nederlaag, een gevoel dat ze alles eraan gedaan hebben. Een bijzonder compliment voor de jeugdspelers Samed ,Ogun en Alesio voor hun imzet en vertoonde spel. Tevens keepte Benjan Evers een goede wedstrijd, als vervanger van Bjorn Jansen.

Ondanks dat Holten en Wilp gebroedelijk de punten deelden, is Sallandia nog steeds in race om degradatie te ontlopen, maar zal volgende week thuis tegen Haarle beslist gewonnen moeten worden en hopen we dat de Sallandianen volgende week hun team komen steunen.


Leave a Reply