Categorie | Senioren

Sallandia slaat weg naar boven in

Bron: Deventervoetbal.nl

Ondanks een valse start in het duel tegen Dalfsen, kon Sallandia het tij keren en won de ploeg van trainer Johan van Ommen verdiend met 2-3 de lastige uitwedstrijd op sportpark Gerner.

Sallandia had veel moeite in de eerste helft tegen de subtopper Dalfsen. De elf van Van Ommen kregen maar geen grip op het spel van de thuisclub, die op voorsprong kwamen. Daar ging een enorme communicatiestoornis aan vooraf in de Deventer defensie, die ook nog geluk had toen Dalfsen even later verzuimde de score uit te bouwen.

Gelukkig kan men bij Sallandia altijd wel rekenen op spits Rick Wolvenne, die na twintig minuten dan ook de gelijkmaker tegen de touwen werkte. Dat doelpunt onderschreef het spel, Sallandia kwam steeds meer in de wedstrijd. De aandringende ploeg van coach Patrick Dijkstra zag dat de gasten uit Deventer even voor de rust zomaar op voorsprong hadden kunnen komen.

Zover kwam het niet en in de kleedkamer drong coach Johan van Ommen er bij zijn team op aan verder druk vooruit te gaan zetten. Het bleek een gouden greep, want in het tweede bedrijf kwam de thuisploeg er niet meer uit. Het was wederom Wolvenne die doel trof, ditmaal op een afgemeten voorzet van Mitchel Kiffen. Diezelfde Kiffen vergat zichzelf en Sallandia kort daarna te belonen door het aluminium te teisteren in plaats van de touwen in een open kans.

Dalfsen leek daar even moed uit te putten en de enige mogelijkheid werd direct verzilverd voor de 2-2 gelijkmaker. Sallandia leek niet echt onder de indruk, wisselde twee keer en continueerde een goede tweede helft door de druk verder op te voeren op het doel van Dalfsen. Een prachtig genomen vrije trap van Burak Kaczi zette de Deventer formatie weer op voorsprong. Sallandia verzuimde de score verder op te voeren, maar echt in de problemen kwam het ook niet, zodat de drie punten meegingen naar Deventer.

Trainer Johan van Ommen beaamde dat zijn ploeg het moeilijk had voor de rust, maar noemde het een verdiende overwinning. ‘Na de pauze waren we heer en meester en we hebben meer dan verdiend gewonnen vandaag’, besloot de trainer met een big smile op zijn gezicht.

4H: Dalfsen – Sallandia 2-3 (1-2)
Doelpunten Sallandia: Rick Wolvenne (2), Burak Kaczi


Comments are closed.