Categorie | Senioren

Sallandia schiet met gelijkspel niets op

Op zondag 25-4-2010 moest Sallandia de thuiswedstrijd spelen tegen Haarle. Voor beide ploegen stond er wat op het spel, Sallandia moest winnen in de strijd tegen degradatie, terwijl Haarle moest winnen om kans te maken op de 3e periode.

Tijdens de (korte) wedstrijdbespreking werd door jarige Dave Kok aangegeven om er vol voor te gaan en de 3 punten thuis te houden.

Nadat de scheidsrechter had gefloten voor het begin van de 1e helft vlogen beide ploegen er direct vol in en was het al in de 3e minuut raak voor de thuisploeg. Ernesto Nikkels veroverde de bal op het middenveld en stuurde Dirk-Jan Uenk over links de diepte in. Dirk-Jan geeft de bal voor en op de rand van de 16-meter wordt deze aangenomen door Mitchel Kiffen en zijn verdekte schot verdween onhoudbaar voor Haarle-doelman rechts bovenin de kruising. Sallandia kon echter niet lang genieten van deze voorsprong, want de gasten wisten in de 6e minuut weer op gelijke hoogte te komen, d.m.v. een discutabele strafschop. Nadat Ali Bulduk in een duel voor zijn man komt, wordt het ten val gebracht door de Haarle-speler. De scheidsrechter floot en iedereen dacht vrije trap Sallandia, echter de leidsman wees na de stip tot ongeloof van de Sallandia en Haarle spelers en toeschouwers. Dit was duidelijk een cadeautje voor Haarle en ondanks dat Björn Jansen de inzet bijna had, wist Haarle te scoren 1-1. Hierna werd het spel er steeds slechter op en werd er vooral gevoetbald op het middenveld met weinig kansen voor beide elftallen en ging men de rust in met een 1-1 stand.

Tijdens de rust werd er door Dave Kok een tweetal wissels doorgevoerd en hierdoor meer grip te krijgen op het middenveld en hierdoor meer kansen te creëren. In de eerste 3 minuten van de 2e helft kreeg Sallandia al direct 3 corners vlak achter elkaar en uit de laatste corner was het bijna raak voor de thuisploeg, echter de verdediger van Haarle wist nog net de bal de doellijn te halen. Hierna verzande de wedstrijd tot een gevecht op het middenveld en gaven beide ploegen elkaar niets toe. Echter in de 63e minuut wist Sallandia de buitenspelval van Haarle te omzeilen en Dirk-Jan Uenk kwam alleen voor de keeper. Zijn inzet belandde echter op de binnenkant van de paal en bal stuiterde weer teug het veld en kwam voor de voeten van Mitchel Kiffen, echter tot afgrijzen van de Sallandianen belandde zijn schot ook op de paal. Nadat de gastheren deze grote kans hadden gemist duurde het tot de 81e minuut voordat Sallandia weer een keer dreigend werd. In deze minuut wist Harold Broekhoff de buitenspelval nogmaals te omzeilen en ging alleen op de goal van Haarle af. Zijn inzet ging via de uitkomende Haarle-doelman met een sierlijke boog in de goal van Haarle en Sallandia stond voor met 2-1. Echter net als in de 1e helft wist Haarle binnen 3 minuten weer op gelijke hoogte te komen. In de 84e minuut kreeg Haarle een vrije trap en uit deze vrije trap kon de Haarle-speler ongehinderd de 2-2 binnenkoppen. Hierna probeerde Sallandia nog wel op 3-2 te komen, maar verder dan een klein kansje kwamen ze niet.

Door dit gelijkspel schiet Sallandia niets op, want Wilp heeft nog steeds 4 punten meer. Volgende week moet Sallandia na Overwetering toe en dan geldt alleen winst.


Leave a Reply