Categorie | Senioren

Sallandia pakt belangrijke punten tegen Orderbos

Nadat Albert Broekhuis afgelopen vrijdag bekend maakte dat hij per direct zou stoppen als trainer van Sallandia, was het bestuur gedwongen om direct actie te ondernemen. Tijdens een spoedvergadering vrijdagavond is door het bestuur besloten dat de voorzitter Henk Fuchs de coaching voor de rest van het seizoen op zich zou nemen. Zondagmorgen maakte Henk Fuchs de opstelling bekend aan de overige leden van de technische staf en niet veel later aan de spelersgroep.

Het begin van de wedstrijd was een beetje aftasten van beide teams en het waren de bezoekers die na deze beginfase het initiatief naar zich toetrokken. Bij de eerste de beste fatsoenlijke aanval van Sallandia was het al raak. Dirk-Jan Uenk werd in de 7e minuut de diepte in gestuurd en hij legde de bal direct breed op de mee opgekomen Leroy Rietman, die de bal binnentikte, 0-1 De bezoekers bleven het initiatief houden en creëerden zich nog een aantal goede kansen, echter deze werden niet benut, terwijl Orderbos in de eerste helft eigenlijk geen kans kreeg. Derhalve werd er gerust met 0-1 stand.

In de rust werd de lichtgeblesseerde Patrick te Braak vervangen door Lorenzo Bink en werd door Henk Fuchs een aantal omzettingen in het elftal doorgevoerd. Tevens werd door Henk Fuchs aangegeven dat Orderbos zal komen en dat er met de kansen, die zouden komen, de wedstrijd beslist kon worden. Direct vanaf het begin van de 2e helft zochten de gastheren vol de aanval, echter Sallandia bleef vrij eenvoudig overeind en kwam er ieder keer gevaarlijk uit. De eerste grote kans voor Orderbos kwam in de 57e minuut, toen een afstandschot door Alex Minnes goed werd gepakt. Orderbos bleef het proberen en Sallandia loerde op zijn kansen. Naarmate de 2e helft vorderde werd de frustraties bij de gastheren steeds groter en ze reageerden zich steeds vaker verbaal af op de scheidsrechter. 10 minuten voor het einde raakte Orderbos een speler kwijt met rood, hij schopte na. Omdat er in de 2e helft veel onderbrekingen waren, trok de scheidsrechter in totaal 9 minuten extra tijd bij. In deze blessuretijd kon nog een speler van Orderbos voortijdig vertrekken, 2e gele kaart vanwege aanmerkingen op de scheidsrechter.

Uiteindelijk trok Sallandia de vroege voorsprong vrij eenvoudig over de streep en pakte hierdoor 3 belangrijke punten. Door deze overwinning is het zo goed als zeker vrij van degradatiezorgen en heeft het nog kans om de nacompetie te halen. De eerste volgende wedstrijd is op 3 April thuis tegen Apeldoornse Boys


Comments are closed.