Categorie | Senioren

Sallandia pakt 3 punten tegen Apeldoornse Boys

Gisteren stond voor Sallandia de thuiswedstrijd tegen Apeldoornse Boys op het programma. Voor beide ploegen was deze wedstrijd zeer belangrijk, i.v.m. het behouden van de kans om nacompetitie te spelen. De thuisploeg begon in de dezelfde opstelling als tegen Orderbos.

Al vanaf het begin van de 1e helft was het duidelijk dat beide ploegen voor de winst wilden spelen. De gasten uit Apeldoorn probeerde de thuisploeg via kort combinatiespel onder druk te zetten, echter hiervan kwam weinig van terecht vanwege het slecht bespeelbare veld. De thuisploeg zette hier tegen over een portie gezonde werklust en de wil om de persoonlijke duels te winnen. Na mate de 1e helft vorderde kwam het iniatief in handen van de thuisploeg en wist het zich wat kansen te creëren, echter de aanvallers van Sallandia kwamen niet tot scoren. Doordat Apeldoornse Boys in de 1e helft helemaal geen kans kreeg, werd er gerust met een 0-0 stand.

Het begin van de 2e helft begon, zoals de 1e helft eindigde. Apeldoornse Boys probeerde voetballend kansen te creëren en de thuisploeg bleef hard werken en jaagde de gasten uit Apeldoorn op. Na ongeveer een uur spelen zakte de thuisploeg wat weg en kreeg de bezoekers hun eerste kans, echter de bal werd net naast geschoten. Apeldoornse Boys bleef navoren voetballen en kregen in de 70e minuut een hele grote kans om de score te openen. Echter de keeper van Sallandia, Alex Minnes, redde bekwam in een 1 tegen 1 situatie. Na deze kans van Apeldoornse Boys kwamen de gastheren weer beter in het spel en voerden de druk op. Dit resulteerde al snel in wat kleine kansjes. 10 Minuten voor het einde wist de keeper van de gasten een kopbal van Rick Wolvenne net naast te tikken. Het geloof bij de gastheren werd steeds groter en bleven de aanval zoeken, terwijl Apeldoornse Boys steeds meer moeite had om onder de druk uit te komen. 2 Minuten voor het einde viel de 1-0, nadat Rick Wolvenne de bal veroverde en zijn tegenstander uitspeelde en daarna de keeper van Apeldoornse Boys, zijn voorzet kon door Dirk-Jan Uenk simpel worden binnengetikt, dit was tevens de eindstand.

Door deze overwinning behoud Sallandia nog steeds een kans om de nacompetitie te halen. Volgende week staat voor Sallandia de lastige uitwedstrijd tegen titelkandidaat Victoria Boys op het programma.


Comments are closed.